Nieuws

Dit hotel ziet duurzame koers bekroond met prijs

Kapellerput in Heeze is beloond voor de manier waarop in het hotel op duurzame wijze wordt ondernomen. De Brabantse onderneming is één van de winnaars van de Gaia Green Awards, die worden uitgereikt aan bedrijven in België en Nederland die uitblinken in duurzaam ondernemen.

De awards zijn voor de achtste keer uitgereikt in drie categorieën: hotels, restaurants en MICE-locaties (meetings, incentives, conventions en exhibitions/events). Naast Kapellerput in Heeze zijn dat Ethica in Den Haag (restaurants) en De Groene Afslag in Laren (MICE).

Boomhut Kaban

Kapellerput is een landgoed in het buitengebied van Heeze, niet ver van Eindhoven. Het bedrijf staat bekend om de eigentijdse, sfeervolle ruimtes – waaronder de boomhut Kaban – waarbij de gedurfde details en kunstwerken spraakmakend zijn. Het hotel telt bijna honderd kamers en een restaurant met de naam Cambium.

Duurzaamheid in DNA

Een onafhankelijke jury met daarin ‘gepassioneerde vakspecialisten’ koos de winnaars. ‘Het niveau was hoog dit jaar, waardoor het een uitdaging was om een uiteindelijke winnaar per categorie aan te zijn. Uiteindelijk gaf de doorslag in hoeverre de finalisten duurzaamheid in de volle breedte hebben doorgevoerd en de mystery visitor echt het idee kreeg dat duurzaamheid in het DNA van de organisatie zit.’

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn de verduurzaming van de horecasector.

Lees ook:
Nieuwe general managers voor hotels Bilderberg
Strandhotel Cadzand verder zonder Sergio Herman
Bij Eden geef jij je over aan het creatieve brein van chef Herman

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Robert Heida over thee

Volgend artikel

Michelin breidt selectie gids uit met twee nieuwe restaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.