Nieuws

Strandhotel Cadzand verder zonder Sergio Herman

Strandhotel Cadzand en Sergio Herman hebben gezamenlijk besloten om ieder hun eigen weg te gaan. Daarmee komt na vijftien jaar een einde aan de (culinaire) samenwerking tussen de chef en het hotel.

Het besluit is de uitkomst van een aantal gesprekken tussen Sergio en zakenpartner en investeerder familie Gorthmanns. Dat blijkt uit een statement dat is gepubliceerd op de websites van de restaurants van het hotel, waarvoor de chef vijftien jaar (culinair) verantwoordelijk was.

Pure C en AIRrepublic
In het hotel huisvest Pure C en op de boulevard AIRrepublic. Het besluit heeft tot gevolg dat beide restaurants de deuren gaan sluiten, omdat ze ‘te veel verbonden zijn met de persoonlijke herinneringen’ die Sergio aan de restaurants wil overhouden.

De laatste service in Pure C vindt plaats op zaterdagavond 23 september, eten bij AIRrepublic kan nog tot en met zaterdagavond 30 september.

49 Bar
Sinds 1 mei heeft het Strandhotel een nieuwe lobbybar en dat leidde al tot de sluiting van Blueness per 30 april. Voor ontbijt is er het Pine House en begin juli opende 49 Bar, die nadrukkelijk ook bedoeld is voor niet-hotelgasten.

Slapen op het water
Strandhotel Cadzand aan de Boulevard van Wielingen heeft 74 moderne kamers, suites en appartementen. Sinds april kun je er ook slapen op het water. In twee luxe ingerichte yachts in de jachthaven.

Beide partijen laten weten dat ze in gesprek blijven over de te maken keuzes waarmee het Strandhotel ‘haar culinaire erfgoed’ zal voortzetten.

Antwerpen en Azië
Sergio gaat zijn pijlen richten op zijn internationale ontwikkelingen. In Antwerpen blijft hij betrokken bij Le Pristine en Blueness, en in Azië staat hij aan de vooravond van twee restaurantopeningen namens hotelgroep Hyatt – in Tokyo en Singapore.

Lees ook:
Sergio Herman start met 49 Bar in Strandhotel Cadzand
Je kunt nu slapen op het water bij Strandhotel Cadzand
Laatste Appartement-Suites Strandhotel Cadzand-Bad gereed

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zo zorg je voor een efficiënte keuken!

Volgend artikel

Nieuwe hoofdsommelier voor The White Room

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.