Nieuws

Nieuwe hoofdsommelier voor The White Room

Het met een Michelinster bekroonde restaurant The White Room heeft een nieuwe head sommelier. Met op zijn cv De Librije in Zwolle, restaurant Eleven in Lissabon en Four Seasons Hotel Ritz in Lissabon brengt de nieuwe man een hoop (internationale) ervaring met zich mee.

Frederico Vaultier Parain de Figueiredo wordt niet alleen hoofdsommelier in het Amsterdamse sterrestaurant, maar gaat ook aan het werk als de wijnexpert voor Anantara Grand Hotel Krasnapolsky, waarvan The White Room deel uitmaakt.

Dit betekent dat hij verantwoordelijk is voor de selectie wijnen van grand café Krasnapolsky en bar The Tailor.

De Librije
De Portugese Frederico heeft Franse roots en is opgegroeid in een reislustige familie. ‘Tijdens mijn reizen heb ik een diepe waardering voor wijn opgebouwd. Ik kijk ernaar uit de culinaire ervaring van elke gast te verrijken met elegante wijnen.’

In de afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan bij onder andere het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije.

Jacob Jan Boerma
The White Room is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner, en op zaterdag is er tevens gelegenheid om te lunchen. Het menu van zeven gangen is beschikbaar in Gold (149 euro) of Green (145 euro). Een bijpassend wijnarrangement wordt geserveerd vanaf 99 euro per persoon.

Frederico gaat in zijn nieuwe rol nauw samenwerken met chef de cuisine Tristan de Boer en maître Bram Hommes. Jacob Jan Boerma is als signature chef betrokken bij het restaurant (en het hotel).

Lees ook:
Tristan de Boer nieuwe chef The White Room in Amsterdam
Blog: The White Room is toegankelijke cuisine in sfeer- en stijlvolle ambiance
Nieuwe merknaam en restyling voor Krasnapolsky Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Strandhotel Cadzand verder zonder Sergio Herman

Volgend artikel

Liam (11) bedenkt bonbon met limoen, framboos en cactus

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.