Nieuws

Nieuwe merknaam en restyling voor Krasnapolsky Amsterdam

Grand hotel Krasnapolsky Amsterdam gaat verder onder de vlag van Anantara Hotels, Resorts & Spas. Het hotel aan de Dam in het hart van de stad heropent na een uitgebreide verbouwing met 402 gerenoveerde eigentijdse kamers en suites, een verbouwde lobby, een gloednieuwe wellness met fitnessfaciliteiten en een binnentuin.

De ‘klassiekers’ van het hotel – de overdekte wintertuin, The Tailor Bar en het met een Michelinster bekroonde restaurant The White Room – blijven bestaan. ‘Eigentijdse luxe en historisch erfgoed komen samen in hartje Amsterdam’, aldus Anantara.

The Tailor Bar
Het gebouw waarin het hotel is gevestigd, dateert uit 1856. Het jaar waarin de Poolse kleermaker Adolph Wilhelm Krasnapolsky op deze plek een koffiehuis opende. Naarmate de zaak aan populariteit won, voegde hij gastenkamers toe en breidde hij het later uit tot een modern hotel. The Tailor Bar is een eerbetoon aan het oude ambacht van de oprichter.

Anantara grand hotel Krasnapolsky Amsterdam wil een ontmoetingsplek zijn voor zowel zakenreizigers als leisure gasten die de stad willen ontdekken. Diverse (toeristische) trekpleisters liggen op een steenworp afstand.

Nieuwe kamers
De nieuwe kamers zijn ‘eigentijds, zonder de aandacht voor het Nederlands erfgoed uit het oog te verliezen’. De suites bieden gasten een ‘unieke ervaring in het hart van Amsterdam’. De presidential suite is er voor de onvergetelijke ervaring en wie niet wil ontkomen aan luxe, boekt de royal suite. Inclusief uitzicht op de Dam.

Inpandig huisvest het met een Michelinster bekroonde restaurant The White Room, dat onder culinaire leiding staat van voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Verder kun je een bezoek brengen aan Grand Café Krasnapolsky, The Tailor Bar en The Champagne Room.

Anantara
De spa & wellness beschikt over diverse sauna’s en drie behandelkamers. De fitnessruimte is uitgerust met moderne cardio- en gewichtstechnologie, en een roterende klimmuur. Anantara Hotels, Resorts & Spas is sinds 2017 actief in Europa. Grand hotel Krasnapolsky Amsterdam is het eerste Nederlandse hotel voor de onderneming. Kamerprijzen starten vanaf 450 euro op basis van twee personen inclusief ontbijt.

Lees ook:
Tristan de Boer nieuwe chef The White Room in Amsterdam
Proeven bij Grand Café Krasnapolsky van Jacob Jan Boerma
Video: Jacob Jan Boerma en Grand Café Krasnapolsky

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Nieuwe Winkel ‘beste groenterestaurant ter wereld’

Volgend artikel

Route Culinair: handtekeningen van chefs en cadeaus sparen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.