Nieuws

Michelin breidt selectie gids uit met twee nieuwe restaurants

Michelin heeft voor de maand september twee restaurants toegevoegd aan de selectie in de Nederlandse gids. Of ze (ook) een Bib Gourmand, een ster of een groene ster krijgen, wordt pas bekendgemaakt tijdens de lancering van de gids voor 2024.

‘We dompelen u onder in Parijse sfeer in Grou en laten u swingen op Zuid-Amerikaanse ritmes in Amsterdam’, aldus Michelin over de twee restaurants die in de maand september zijn opgenomen in de gids.

Pinot in Grou

De eerste nieuwkomer is bistro Pinot. ‘Zit u in Friesland en droomt u van een uitje naar Parijs? Trek dan snel doorheen de lieflijke straatjes van Grou om deze hartverwarmende bistro te bezoek’, aldus de rode gids.

‘De nostalgische muurtegeltjes, de marmeren comptoir en houten stoelen, de Franse muziek door de boxen… Deze zaak heeft een ziel!’

Bistroklassiekers

Volgens Michelin worden bistroklassiekers hier volgens de regels van de kunst geëerd. ‘Sappige ganzenlever op briochebrood, fruitige canard à l’orange, een krokant en geweldig fris makarontaartje. De sharinggerechten – kies er zeker vier – nemen u mee naar de typische bistrootjes van de Parijse rive gauche.’

Nazka Amsterdam

De andere vermelding is voor Nazka in Amsterdam. Michelin daarover: ‘U krijgt even de indruk in een cave à vin te zijn beland, maar loop door om te voelen hoe deze hippe Zuid-Amerikaanse zaak leeft op het ritme van de stad.’

Peruviaanse specialiteiten

Nazka laat een wervelwind van expressieve smaken op u los, aldus de culinaire gids. ‘Van de pisco-cocktails tot de ceviche en andere Peruviaanse specialiteiten. Het kleurrijke samenspel van spicy/zoete pepers, Aziatische umami, de fraîcheur van leche del tigre… Funky!’

Tot slot schrijft Michelin: ‘De weldoordachte wereldse wijnkaart voegt nog wat extra karakter toe aan deze bijzondere ervaring.’

Lees ook:
Michelin voegt drie restaurants toe aan selectie Nederlandse gids
Michelin neemt 3 nieuwe restaurants op in gids in juli 2023

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dit hotel ziet duurzame koers bekroond met prijs

Volgend artikel

Mondiale MVO-prijs voor The Grand Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.