Nieuws

Michelin voegt drie restaurants toe aan selectie Nederlandse gids

Michelin voegt in de maand augustus drie restaurants toe aan haar selectie. De nieuwkomers krijgen een plek op de website van de Nederlandse editie van de culinaire gids. Of ze ook een (groene) ster of een Bib Gourmand krijgen, wordt bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse presentatie.

Puur Sanh
De eerste nieuwe vermelding is voor Puur Sanh in Berg en Dal. ‘Chef Witte heeft aandacht voor plantaardig en kijkt graag over de grenzen’, aldus Michelin. ‘Zo gaat hij texturen van ananas combineren met een beignet van zoete aardappel, een crème van kokos en kerrie, spicy venkel- en sesamzaadjes en een crème brûlée van aardappel.’

Power op het bord
De culinaire gids noemt het gewaagd, maar zeker geslaagd! ‘Deze chef houdt wel van power op het bord, zo getuigt de pittige bloody mary zonder alcohol die een bereiding rond tomaat body geeft.’

Aandacht is er ook voor het terras, de mooie whiskycollectie, leuke wijnen en de gastvrouw die steeds leuke non-alcoholische alternatieven heeft.

Le Sable
Le Sable in Veldhoven is de tweede nieuwkomer. Het decor van het restaurant bundelt volgens Michelin ‘authenticiteit en stijlvolle intimiteit’. ‘Chef Chiel en gastvrouw Laura kunnen ondanks hun jonge leeftijd terugvallen op heel wat ervaring en talent. Het bord weerspiegelt die jeugdige frivoliteit.’

Frans klassiek
Alhoewel de basis Frans klassiek is, constateert Michelin dat de chef houdt van bewerking en hij een gerecht graag in verschillende borden serveert. ‘Denk aan lamsvlees dat in sukade wordt geserveerd naast een stoof van de schouder (met een geweldig intense jus!) en ook nog eens een rosé lamsribstuk.

Robuust
De derde vermelding is voor Robuust in Vollenhove. Michelin daarover: ‘Achter dit gezellige restaurant staan twee broers die je gerust als robuust mag omschrijven: chef Raimon en gastheer Peter Ian.’

Verwacht uitgesproken smaken op het bord, zo laat de culinaire gids weten. ‘Zoals die beurre blanc met fijne pit die een perfect in de pan gebakken moot kabeljauw de nodige generositeit geeft.’

Nederlandse bieren
Kwaliteit typeert zowel de klassieke bereidingen als het creatievere menu, aldus Michelin, dat nog een tip heeft: laat je zeker adviseren door de gastheer wat bieren betreft. ‘Zijn (voornamelijk Nederlands) aanbod en kennis zullen u niet ontgoochelen.’

Lees ook:
Michelin neemt 3 nieuwe restaurants op in gids in juli 2023

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Liam (11) bedenkt bonbon met limoen, framboos en cactus

Volgend artikel

Schuif aan voor sterlunch bij Landgoed Lauswolt

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.