Nieuws

Michelin neemt 3 nieuwe restaurants op in gids in juli 2023

Drie restaurants maken deze maand hun intrede in de Michelingids. Het gaat om de nieuwste ontdekkingen van de inspecteurs van de restaurantgids.

Als eerst wordt restaurant De Mark in Amsterdam genoemd. Of eigenlijk net buiten Amsterdam, in het dijkdorpje Dungerdam aan het Buiten-IJ. Het restaurant staat onder leiding van chef-kok Koen Marees, geassisteerd door niemand minder van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, bekend van 212 en De Juwelier in Amsterdam.

Michelininspecteurs zijn ook zeer te spreken over Odille in Sint-Oedenrode, het restaurant van chef Casimir Evens en gastvrouw Lotte Bloem. Michelin spreekt over ‘Brabantse generositeit en wereldse finesse’.

Het derde genoemde restaurant is Het Sluishuys in Nijkerk. Volgens Michelin is dit restaurant warm ingericht en krijgen herkenbare smaken de finesse die ze verdienen. Chef-kok is Erik Hendriksen.

Michelin meldt maandelijks nieuwe restaurants in de gids. Daarmee zorgt het ervoor dat restaurants uit de gids meer gespreide aandacht krijgen en ruimte geeft om vooral nieuwe pareltjes de aandacht te geven die ze verdienen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Esther de Mönnink van De Swarte Ruijter behaalt titel SVH Meestergastvrouw

Volgend artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over Duke of Berkshire

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.