Nieuws

Mondiale MVO-prijs voor The Grand Amsterdam

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam is onderscheiden voor ‘uitzonderlijk maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2022’. Daarvoor heeft het hoofdstedelijke hotel een zogeheten Bernaches Award in ontvangst mogen nemen.

Accor, waarvan Sofitel Legend The Grand onderdeel is, erkent jaarlijks opmerkelijke prestaties van haar accommodaties en teams. De Bernaches Awards vertegenwoordigen opmerkelijke inzet en bijdragen van Accor-hotels.

Cultureel erfgoed

Het Amsterdamse hotel is bekroond vanwege de toewijding aan milieuvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van het team.

Het monumentale pand is onderdeel van het Amsterdamse cultureel erfgoed sinds 1578. Een van de grootste uitdagingen is daarom het optimaliseren van de duurzaamheid van het hotel en tegelijkertijd het behouden van de monumentale waarde van het historische pand.

Emmy Stoel

‘Wij streven ernaar uitzonderlijke service te bieden met behoud van de hoogste normen op het gebied van ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid’, aldus general manager Emmy Stoel.

‘Wij zijn trots om te laten zien dat het mogelijk is om een milieuvriendelijk hotel te zijn in een monumentaal pand, terwijl wij ons inzetten om optimale service te verlenen aan onze gasten.’

EarthCheck-certificaat

Het hotel heeft plastic voor eenmalig gebruik verboden en composteerbare voorzieningen geïntroduceerd, terwijl het zich ook richt op hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en afvalbeheer. Eerder dit jaar ontving The Grand ook al het EarthCheck-certificaat.

Lees ook:
Nieuwe general manager voor vijfsterrenhotel in Amsterdam
Mondiale LGBTQ+-erkenning voor The Grand Amsterdam
The Grand Amsterdam gecertificeerde duurzame bestemming

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin breidt selectie gids uit met twee nieuwe restaurants

Volgend artikel

Drie Michelinsterren en twee wijnhuizen in één lunch

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.