Nieuws

The Grand Amsterdam gecertificeerde duurzame bestemming

Sofitel Legend The Grand Amsterdam is officieel gecertificeerd door EarthCheck, een internationale toonaangevende certificerings- en adviesgroep voor duurzame bestemmingen en reisorganisaties. De onderneming laat weten het eerste hotel in de hoofdstad te zijn met deze bijzondere onderscheiding.

Het monumentale pand van The Grand is onderdeel van het Amsterdamse culturele erfgoed sinds 1578.

Emmy Stoel
‘Wij zijn daarom trots te kunnen laten zien dat het mogelijk is om een milieuvriendelijk hotel te zijn in een monumentaal pand, zonder zijn monumentale status of luxe te moeten opgeven’, aldus general manager Emmy Stoel.

Investeringen
De afgelopen jaren investeerde het hotel in onder andere dubbel glas, een upgrade van de HVAC-installatie, een warmtepompinstallatie, een warmteterugwinsysteem, duurzame waterboilers en duurzame isolatie van het dak.

Tapwater uit Amsterdam
Bovendien serveert het haar gasten gefilterd Amsterdams tapwater, kunnen de gasten douchen met duurzame producten en eigen honing en kruiden van eigen daktuin maken deel uit van het uitgebreide ontbijtbuffet.

Inclusiviteit
Ook op het gebied van diversiteit en inclusiviteit zet The Grand zich dagelijks in om haar personeel, gasten en de gemeenschap samen te brengen middels The Grand’s Social Engagement Project.

Zo werkt het hotel nauw samen met verschillende nationale en lokale goede doelen en neemt het deel aan projecten gericht op onderwijs, afval, voedsel, armoede, eenzame ouderen en meer.

Met de EarthCheck-certificering is The Grand naar eigen zeggen het eerste hotel in Amsterdam met deze bijzondere onderscheiding én binnen de Sofitel Legend-groep van Accor.

Lees ook:
Carrièrekans: Senses Amsterdam zoekt chef-kok
Met deze amuse eert Luc Kusters de Amsterdamse kroegen
Ronald Opten naar Bougainville in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foto’s: Suzie’s & Van Aken in Oegstgeest vernieuwd

Volgend artikel

Verhuisd Sukerieje opent met nieuwe eigenaren in Zwolle

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.