Nieuws

Sterrenchefs maken gerechten voor Jumbo’s Kerstmenu

Ron Blaauw, Martin Kruithof, Hans van Wolde, Mario Ridder en Laurent Smallegange hebben voor Jumbo een kerstgerecht bedacht. Op de website van de supermarktketen vertellen de vijf chefs over hun gerecht en hebben ze tips voor de hobbykok die tijdens de feestdagen thuis aan de slag wil.

Kerst is volgens supermarktketen Jumbo een perfecte gelegenheid om goed uit te pakken in de keuken.

Op de website van de grootgrutter delen vijf chefs een gerecht voor Jumbo’s Kerstmenu en vertellen ze erover. Bovendien hebben ze een tip voor de kok die thuis aan de slag wil.

Ron Blaauw
De met één Michelinster bekroonde Ron Blaauw van – onder andere – Ron Gastrobar in Amsterdam bedacht voor Jumbo varkenshaasmedaillons met salie-pepersaus en paddenstoelenrisotto.

Voor hem een uitdaging om van zo’n populair ingrediënt iets moois te maken en iedereen te verrassen. Volg de link voor het recept.

Martin Kruithof
Tweesterrenchef Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn koos voor een fruitschaalidee: warm fruit met vanilleroomijs.

Makkelijk en best snel te maken, aldus de chef. Klik op deze link voor het recept.

Hans van Wolde
Garnalen spelen de hoofdrol in het gerecht dat tweesterrenchef Hans van Wolde van Beluga loves you in Maastricht maakte.

Het is een frisse garnalencocktail met tomaten-bieslookroom geworden. De receptuur vind je via deze link.

Mario Ridder
Mario Ridder (foto), die maandag 7 december een ster kreeg van Michelin, van Joelia in Rotterdam bedacht voor Jumbo de zalmtompouce met romige forelmousse. Bekijk het recept hier.

Laurent Smallegange
Sterchef Laurent Smallegange van Spetters in Breskens tot slot heeft gekozen voor een mooie rollade, klassiek bereid met een zuiders tintje en makkelijk voor te bereiden. Hier vind je zijn recept.

Vorig artikel

Eindejaarsarrangement all-in bij ’t Dijkhuysje in Lelystad

Volgend artikel

Tweesterrenchef Hans van Wolde start in 2016 met #clubbeluga

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.