Bourgondisch Lifestyle
Blog

De geheimen van biefstuk worden ontrafeld door Mikel Pouw van Nice to Meat. Deze maand zet Mikel biefstuk centraal in zijn vleescollege. Na het zien van deze uitgebreide video heeft dit vlees nooit meer geheimen voor jou.

Lees Verder
Rene Koelman Boeren Leidse met sleutels
Blog

Op nog maar zeven plekken in Nederland wordt Boeren Leidse kaas met sleutels gemaakt. En dus moeten we dit smakelijke product koesteren, aldus René Koelman. ‘Nederlands erfgoed, één van de oudste kazen van ons land. Lekker op brood, in een salade of als aperitief met champagne of een cocktail.’

Lees Verder
Ambrozijn Valkenburg
Nieuws

Vijf eetgelegenheden zijn sinds het begin van dit nieuwe jaar officieel lid van JRE-Nederland. JRE – Jeunes Restaurateurs Europe – is een internationaal samenwerkingsverband met een eigen afdeling in ons land die zich specifiek richt op jonge(re) chefs en ondernemers.

Lees Verder
Nieuws

Toprestaurant Fitzgerald uit Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar. Met meer toegankelijkheid, verlaagde prijzen, een heropende bar en met een keuken op hetzelfde niveau gaat het restaurant een nieuwe fase in. Bedrijfsleiders van het met een Michelinster bekroonde restaurant zijn de vertrouwde gezichten chef Michael Verhagen en maître-sommelier Bas van Beveren.

Lees Verder
la Fève chocolade & desserts
Hotel Okura Amsterdam
Nieuws

Hotel Okura Amsterdam presenteert haar nieuwste culinaire aanwinst: Cuvée Okura. Deze mousserende blend is een samenwerking tussen Hotel Okura Amsterdam en wijndomein St. Martinus in het Limburgse bergdorpje Vijlen.

Lees Verder
Marco Helsloot Merlet
Nieuws

Het met een Michelinster bekroonde Merlet in Schoorl heeft met ingang van 1 februari een andere chef de cuisine. De nieuwe man, die terugkeert bij het restaurant, volgt Jonathan Zandbergen op.

Lees Verder
Kesbeke Fijne Tafelzuren
Nieuws

In de laatste maand van dit jaar heeft Michelin nog eens drie restaurants toegevoegd aan de selectie in de Nederlandse gids. Of ze (ook) een Bib Gourmand, een ster of een groene ster krijgen, wordt pas bekendgemaakt tijdens de lancering van de gids voor 2024.

Lees Verder
Kerst Zeeuwsche Zoute
Blog

Het is weer de mooiste tijd van het jaar, de kersthits schallen uit alle radio’s en dus werd ook Zeeuwsche Zoute geïnspireerd om kersthits voor jouw kerstmenu op een rij te zetten. Laat je inspireren en ervaar de verrassende smaken van zeezout van Nederlandse bodem.

Lees Verder
Chaine
Eten bewaren
Advertorial

Advertorial – Wil je je eten langer vers houden en het gemakkelijk opbergen? Met deze drie handige tips kun je voedsel slim verpakken. Van plastic containers tot goede dozen en zakken in de juiste maat, we hebben het allemaal voor je. Lees verder en ontdek hoe je voedsel efficiënt bewaart.

Lees Verder
Francois Geurds FG Okonomiyaki Bar Rotterdam
Nieuws

FG Food Labs in Rotterdam is in de week tussen kerst en Oud & Nieuw extra geopend voor diner. In zijn streetfoodbar, die het met een Michelinster bekroonde restaurant sinds eind september is tijdens de lunch, staat die dagen de barbecue aan en wordt de kaart uitgebreid met glühwein, warme

Lees Verder
Grape n Green
Jansz kaasfondue Pulitzer Amsterdam
Nieuws

Bij hotel Pulitzer Amsterdam heb je deze winter volop mogelijkheden voor een smakelijke middag of avond uit. In Jansz Winter Garden draait het om kaasfondue, bij Celia kies je voor de bottomless brunch en in Pulitzer’s Garden geniet je van een cocktail met uitzicht op de metershoge kerstboom.

Lees Verder
la Feve Aachener Dom
Partnercontent

Partnercontent – Wat hebben glühwein, Akense ‘Printen’-kruidkoek en Valrhona-chocolade gemeen? Dat ze volgens Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heerlijk samengaan in een bonbon! En dus bedacht de Meesterchocolatier de ‘Aachener Dom’.

Lees Verder
KokenKoken
Koken met maaltijdboxen
Advertorial

Advertorial – Werk, gezinsleven en sociale verplichtingen maken dat vaak weinig tijd overblijft voor serieuze boodschappen en uitgebreid koken. Met maaltijdboxen, gevuld met verse ingrediënten en inspirerende recepten, wordt dat laatste een stuk eenvoudiger. En weet je wat? Ze gebruiken, is absoluut niet iets om je voor te schamen.

Lees Verder
Schmidt Zeevis kerstmenu
Blog

Waarom zelf doen als je het ook door Schmidt Zeevis kunt laten verzorgen? Wil je snel en gemakkelijk een smakelijk kerstdiner op tafel zetten, dan is dit speciaal door chef Juriaan van de Rotterdamse visspecialist ontwikkelde viergangendiner wellicht iets voor jou.

Lees Verder
Nice to Meat
Inter Scaldes Jeroen Achtien
Nieuws

Met de overname van Inter Scaldes Kruiningen komt een droom van Sanne Achtien uit. ‘Een luxe restaurant met kamers’, aldus partner Jeroen. ‘Als je wordt gevraagd zo’n instituut over te nemen, dan doet dat iets met je. Daarom wilden we het doen op onze manier, maar wel de statuur handhaven.’

Lees Verder
Pasquale Carfora Aroma Vaassen
Nieuws

In de jaarlijkse lijst met beste Italiaanse restaurants van de wereld zijn twee Nederlandse eetgelegenheden opgenomen. De top 50 is een initiatief van 50 Top Italy en kookcongres Le Strade Della Mozzarella, en wordt samengesteld door een team van anonieme en onafhankelijke inspecteurs en experts uit binnen- en buitenland.

Lees Verder
Schmidt Zeevis
Rene Koelman Comte Festive
Blog

Als een kaas Comté Festive heet, dan weet je dat deze tijdens kerst niet mag ontbreken. Liefst vier jaar gerijpt. In Kaasfort Amsterdam ligt ’ie in een afgesloten ruimte en wordt ‘het wiel’ gekeerd, gepoetst en geborsteld. Het resultaat is een unieke kaas, waarin je kristallen ziet en cacao proeft.

Lees Verder
Wijntrends WTOL Academy
Blog

Welke ontwikkelingen gaan we in het nieuwe jaar zien op het gebied van wijneducatie? Registervinoloog en sommelier Pepijn van der Linden van WTOL Academy deelt tien trends voor 2024.

Lees Verder
Nederlandse Streekwijnen
Nieuwe leden Alliance Gastronomique
Nieuws

Alliance Gastronomique verwelkomt met ingang van 2024 drie nieuwe leden. Daarmee telt Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants per 1 januari 39 aangesloten eetgelegenheden.

Lees Verder
Geert Jan Heesterbeek bonbon foie royale
Blog

Ganzenlever heeft een waanzinnige smaak, zeker in combinatie met bittere chocolade. Met Foie Royale is nu een diervriendelijke variant op de markt en deze leent zich perfect voor een smakelijke bonbon. Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht neemt ons mee in het verhaal achter dit bijzondere product.

Lees Verder
Zeeuwsche Zoute
Leroy Pechler Inter Scaldes
Nieuws

Leroy Pechler is de nieuwe maître van Inter Scaldes. Dit betekent dat hij na twintig jaar terugkeert bij het restaurant in Kruiningen dat sinds vorige maand in handen is van Sanne en Jeroen Achtien.

Lees Verder
Schmidt Zeevis kerst
Partnercontent

Partnercontent – De temperaturen dalen, lichtjes fonkelen en de feestelijke sfeer komt langzaam tot leven. Het is bijna tijd voor de meest betoverende periode van het jaar: kerst! Bij Schmidt Zeevis begrijpen ze dat niets zo fijn is als samen genieten van heerlijk eten met vrienden en familie.

Lees Verder