Blog

Het kerstmenu van Schmidt: vier gangen snel op tafel

Waarom zelf doen als je het ook door Schmidt Zeevis kunt laten verzorgen? Wil je snel en gemakkelijk een smakelijk kerstdiner op tafel zetten, dan is dit speciaal door chef Juriaan van de Rotterdamse visspecialist ontwikkelde viergangendiner wellicht iets voor jou.

‘Bij Schmidt Zeevis hebben we met passie en toewijding de perfecte mix van luxe en gemak gecreëerd, speciaal voor jouw feestelijke tafel tijdens deze kerstperiode’, aldus de onderneming uit Rotterdam.

Chef met verleden in sterrenzaken

‘Onze chef Juriaan, die heeft gewerkt in gerenommeerde sterrenzaken in Nederland en België, heeft zijn liefde voor klassieke smaken omgezet in het ultieme kerstmenu. Een culinair feest.’

Palingsalade

Als voorgerecht heeft Juriaan gekozen voor een salade van paling met ingelegde biet en vinaigrette. ‘Ervaar de heerlijke smaken van gerookte paling, ingelegde biet, een vinaigrette die de smaken perfect in balans brengt en een mooie uienchutney om hem af te maken.’

Het enige dat je zelf nog hoeft te doen, is de borden opmaken.

Knolselderijsoep

Verwen jezelf (en je gasten) met een verwarmende knolselderijsoep. ‘Heerlijk romig en toch luchtig, verrijkt met delicate garnalen en gerookte zalm.’

De garnalen en gerookte zalm zijn echt Schmidt-klassiekers. ‘Geniet van onze bekende specialiteiten. Optioneel kun je de staafmixer gebruiken om de soep op te schuimen tot die een zijdezachte textuur heeft.’

Tip van de chef: geniet met een knapperige bol van VanMenno aan de zijde.

Zeebaarsfilet

Het hoofdgerecht draait om zeebaarsfilet – ‘Perfect gegaard’ – met truffelparmezaansaus. Daarbij mooi geroosterde krieltjes, én een vergeten groente: meiraap. ‘En het beste? Alles zit in een handig bakje dat je alleen nog maar in een voorverwarmde over hoeft te plaatsen. Gemakkelijk, toch?’

Appelflensje

We sluiten de avond af met een zoete lekkernij. Schmidts appelflensje, vergezeld door een zijdezachte crème Anglaise en knapperige speculaaskruimels. ‘Een onweerstaanbare afsluiting van jouw feestmaal.’

Benieuwd of meteen bestellen? Ga dan naar de website van Schmidt Zeevis.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Schmidt Zeevis, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie en/of het bestellen van dit kerstmenu, kun je terecht op de website van de visspecialist. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jeroen Achtien: ‘Wel Inter Scaldes, maar van Jeroen en Sanne’

Volgend artikel

Koken met maaltijdboxen: een slimme keuze

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.