Home / Blog / Het kerstmenu van Schmidt: vier gangen snel op tafel

Het kerstmenu van Schmidt: vier gangen snel op tafel

Waarom zelf doen als je het ook door Schmidt Zeevis kunt laten verzorgen? Wil je snel en gemakkelijk een smakelijk kerstdiner op tafel zetten, dan is dit speciaal door chef Juriaan van de Rotterdamse visspecialist ontwikkelde viergangendiner wellicht iets voor jou.

‘Bij Schmidt Zeevis hebben we met passie en toewijding de perfecte mix van luxe en gemak gecreëerd, speciaal voor jouw feestelijke tafel tijdens deze kerstperiode’, aldus de onderneming uit Rotterdam.

Chef met verleden in sterrenzaken

‘Onze chef Juriaan, die heeft gewerkt in gerenommeerde sterrenzaken in Nederland en België, heeft zijn liefde voor klassieke smaken omgezet in het ultieme kerstmenu. Een culinair feest.’

Palingsalade

Als voorgerecht heeft Juriaan gekozen voor een salade van paling met ingelegde biet en vinaigrette. ‘Ervaar de heerlijke smaken van gerookte paling, ingelegde biet, een vinaigrette die de smaken perfect in balans brengt en een mooie uienchutney om hem af te maken.’

Het enige dat je zelf nog hoeft te doen, is de borden opmaken.

Knolselderijsoep

Verwen jezelf (en je gasten) met een verwarmende knolselderijsoep. ‘Heerlijk romig en toch luchtig, verrijkt met delicate garnalen en gerookte zalm.’

De garnalen en gerookte zalm zijn echt Schmidt-klassiekers. ‘Geniet van onze bekende specialiteiten. Optioneel kun je de staafmixer gebruiken om de soep op te schuimen tot die een zijdezachte textuur heeft.’

Tip van de chef: geniet met een knapperige bol van VanMenno aan de zijde.

Zeebaarsfilet

Het hoofdgerecht draait om zeebaarsfilet – ‘Perfect gegaard’ – met truffelparmezaansaus. Daarbij mooi geroosterde krieltjes, én een vergeten groente: meiraap. ‘En het beste? Alles zit in een handig bakje dat je alleen nog maar in een voorverwarmde over hoeft te plaatsen. Gemakkelijk, toch?’

Appelflensje

We sluiten de avond af met een zoete lekkernij. Schmidts appelflensje, vergezeld door een zijdezachte crème Anglaise en knapperige speculaaskruimels. ‘Een onweerstaanbare afsluiting van jouw feestmaal.’

Benieuwd of meteen bestellen? Ga dan naar de website van Schmidt Zeevis.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Schmidt Zeevis, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie en/of het bestellen van dit kerstmenu, kun je terecht op de website van de visspecialist. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Jonnie, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.