Blog

Het kerstmenu van Zeeuwsche Zoute

Het is weer de mooiste tijd van het jaar, de kersthits schallen uit alle radio’s en dus werd ook Zeeuwsche Zoute geïnspireerd om kersthits voor jouw kerstmenu op een rij te zetten. Laat je inspireren en ervaar de verrassende smaken van zeezout van Nederlandse bodem.

Blini’s met zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal

Begin het kerstdiner goed met deze blini’s met zalm en Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Het is een licht snackje, dat niet te moeilijk te maken is en vullend is. Op smaak wordt echter niet bezuinigd en dus is het de perfecte starter of het perfecte aperitief.

Hertenstoof met Zeeuwsche Zoute Puur

Hert is een heerlijk ingrediënt voor een kerststoof. Het staat lekker te pruttelen (het liefst een dag van tevoren al), waardoor het hele huis al lekker gaat ruiken. Kom je dus thuis na een frisse wandeling, dan word je verblijd met de heerlijke geur.

Romige kippendijfilet met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Dit gerecht staat binnen een uur op tafel en zal gewaardeerd worden door alle leden van de familie, van jong tot oud. De smaak is heerlijk romig door de room en de champignons. Versterk de smaken van dit gerecht met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en je hebt een topper!

Beef Wellington met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Niet te missen is een Beef Wellington. Dit gerecht snijd je pas aan op tafel, wat heel gezellig staat. Naast dat zijn de smaken ook verrukkelijk! Jij maakt deze extra lekker door het vlees royaal van Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en Zeeuwsche Zoute Zwarte Peper te voorzien.

Zoete aardappel-friet met parmezaan en Zeeuwsche Zoute

Op zoek naar heerlijk bijgerecht? Zoek niet verder. Deze zoete aardappel-friet met Parmezaan is een regelrechte hit bij iedereen die ze proeft. Lekker knapperig en als finishing touch extra lekker gemaakt met Zeeuwsche Zoute Puur.

Cheesecake

Als dessert is deze cheesecake met Schodu-rum echt een aanrader. Het is een viering van alles wat van Nederlandse bodem komt, want de rum komt, net als Zeeuwsche Zoute, uit Zeeland. De karamelsaus maakt het af en om je vingers bij af te likken.

Espresso martini

Sluit jouw kerstdiner af met een van de populairste drankjes van dit jaar, de espresso martini. Door de subtiele toevoeging van Zeeuwsche Zoute Puur zet je een verrassende cocktail op tafel waarvan iedereen geniet.

Oliebollen met Zeeuwsche Zoute & cranberry’s

Als bonus voor Oud & Nieuw hebben wij hier alvast het recept voor oliebollen. Jij maakt deze klassieker extra lekker met Zeeuwsche Zoute Puur en Cranberry’s. Zo sluit je het nieuwe jaar echt goed af.

Namens Zeeuwsche Zoute wensen wij jou hele fijne feestdagen en een smaakvol 2024!

Heb jij nog een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort op de site en socials van Zeeuwsche Zoute. Uiteraard kun je ook via Instagram (@zeeuwschezoute) een privébericht sturen of het account taggen wanneer je het zout gebruikt hebt.

Ben jij chef maar kook jij nog niet met Zeeuwsche Zoute? Bestel dan hier jouw proefsetje met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Gerookt.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Handige verpakking voor voedsel: drie tips

Volgend artikel

Michelin voegt in december drie nieuwe namen toe aan gids

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.