Zeeuwsche Zoute ontvangt biologisch Skal-certificaat
Zeeuwsche Zoute is officieel geregistreerd bij Skal. Deze organisatie controleert of producten biologisch (gemaakt) zijn en certificeert dit met een keurmerk. Nu is het zo dat zout nog niet biologisch kan worden gecertificeerd, omdat daarvoor geen Europese richtlijnen zijn. Daarom gaat het om de smaakvarianten Zwarte Knoflook en Zwarte Peper.
Augurkenkoning krijgt vervolg: ‘Acht nieuwe afleveringen’
De Augurkenkoning krijgt een tweede seizoen. Dit voorjaar zenden RTL 5 en Videoland acht nieuwe afleveringen uit van de tv-serie over vader Oos en zoons Camiel en Silvian Kesbeke van Kesbeke Amsterdamse Tafelzuren. ‘Het is zo goed bevallen dat we van veel mensen hoorden dat ze nog een seizoen wilden.’
Tips om jouw eten nog meer smaak te geven
Advertorial – Op zoek naar manieren om jouw eten nog lekkerder te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog delen we handige tips om jouw gerechten naar een hoger niveau te tillen. Dus pak je kruidenpotjes erbij en laten we aan de slag gaan!
Heilbot: wild en gekweekt een culinair topproduct
Wilde heilbot wordt voornamelijk gevonden in het noorden van de Atlantische Oceaan en is zeer geliefd in de gebieden rond Noorwegen. Deze vis, niet te verwarren met tarbot, behoort tot de familie van de schol en kan een gewicht van ruim 300 kilo bereiken en ruim 4,5 meter lang worden.
Nico Klaver still going strong na 35 jaar: ‘Ik leef à la carte’
Nico Klaver is al 35 jaar het gezicht van ’t Kalkoentje in Rhenen. Nu zoon Casper heeft aangegeven het restaurant te willen voortzetten, is wel wat veranderd. De chef en ondernemer doet alleen nog wat hij leuk vindt, maar denkt nog weinig na over later. ‘Ik leef à la carte.’
Lekker uit eten met vrienden
Advertorial – In ons dagelijks leven hebben we vaak weinig vrije tijd, aangezien we doordeweeks werken met een drukke planning en dus weinig momenten hebben voor andere dingen. Het kan dan soms best lastig zijn om tijd voor jezelf te hebben of om vrienden en familie te zien.
Menno Post terug naar landgoed De Slotplaats in Bakkeveen
Menno Post keert – voor even – terug bij De Slotplaats in Bakkeveen. De eigenaar van Olivijn in Haarlem werkte als leerling op het landgoed in Friesland en gaat op 23 februari de keuken in om met chef en ondernemer Jouke Piet Drijfhout een menu van zes gangen te koken.
Blue Tonka: kaas met tonen van cacao en vanille
Een Frans tweesterrenrestaurant inspireerde René Koelman van Kaasfort Amsterdam tot het maken van een kaas met tonkabonen. Die bonen liet hij trekken in een Moscato d’Asti en dat ging over de kaas heen. Het resultaat? Blue Tonka! Met cacao- en vanilletonen, en een smaak die wat weg heeft van paté.
Marijke Muoi in Oranjewoud strikt Erik van Loo als gastchef
Restaurant Marijke Muoi Wine & Dine in Parkhotel Tjaarda in Oranjewoud heeft tweesterrenchef Erik van Loo vastgelegd als gastkok. Van Loo, eigenaar van Parkheuvel in Rotterdam, kookt op 22 maart in het hotelrestaurant in Friesland.
Lekker chillen met hangmat van Tropilex
Advertorial – Foodies kijken uit naar koken, eten en drinken in de buitenlucht. Het is heerlijk om te barbecueën in de tuin. Als vlees, vis of groenten op de barbecue liggen te garen, is er niets leukers dan lekker chillen in een hangmat.
Valentijnsactie La Fève: win overnachting in Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Partnercontent -Terwijl Valentijnsdag naderbij komt, lanceert La Fève een kans voor geliefden om te schitteren met een unieke ervaring. Na het succes van vorig jaar met het ‘Titanic – Heart of The Ocean’-evenement, waarbij geliefden kans maakten op een romantische hotelovernachting op het legendarische stoomschip S.S. Rotterdam, onthult La Fève
De Groene Lantaarn** lid van prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde
Tweesterrenchef Jarno Eggen en gastvrouw Cindy Borger van restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst treden toe tot de prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde. Eggen spreek van een ‘onbeschrijfelijke eer’.
New Chef on the Block Niels opent Heimat in Utrecht
Utrecht krijgt er een fine dining-eetgelegenheid bij. In april opent chef Niels van Zijl restaurant Heimat aan de Biltstraat in Utrecht. Hij wil er pure gerechten op hoog culinair niveau serveren in een informele setting. Wat buiten bloeit en groeit, vormt de basis van de keuken.
Colombiaanse chef – nr. 33 van de wereld – kookt bij Wils
Alvaro Clavijo van El Chato in Bogota in Colombia komt koken bij Wils in Amsterdam. De chef, met zijn restaurant genoteerd op plek 33 in de World’s 50 Best, verzorgt op 21 en 22 maart een lunch en een diner in samenwerking met het team onder leiding van Joris Bijdendijk.
Alle winnaars van Gault & Millau 2024
Gault & Millau heeft maandagmiddag in Utrecht de winnaars van awards bekendgemaakt. Maar liefst 18 awards werden uitgereikt. We zetten alle winnaars op een rij.
Tjaco van Eijken nieuwe chef-kok van Restaurant Vermeer in Amsterdam
Restaurant Vermeer in het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace in Amsterdam krijgt een nieuwe chef. Tjaco van Eijken neemt het stokje over van Chris Naylor, die na 18 jaar Vermeer aan de slag gaat voor Minor Hotels.
Barbounia opent in Conservatorium Hotel Amsterdam
In het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft Barbounia de deuren geopend. Het mediterraanse restaurant staat onder leiding van Schilo van Coevorden, die zich voor de gerechten laat inspireren door drie befaamde culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland.
Mikel Pouw van Nice to Meat over dry aging
Dry aging is een techniek om vlees te conserveren. Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft uitleg hoe dit werkt en beantwoordt de vraag wat een treinwagon te maken heeft met dry aging. Kijken dus.
Nederland door de ogen van een foodie: must-visit eetgelegenheden
Advertorial – Als foodie ben je altijd op zoek naar culinaire ervaringen die je smaakpapillen prikkelen en je horizon verbreden. Nederland biedt een overvloed aan unieke locaties die je als liefhebber van goed eten en drinken niet mag missen. In deze blog plekken waar je must-visit eet- en drinkgelegenheden vindt.
Nieuwe maître-sommelier voor Triptyque in Wateringen
Sigurd Snoeys is de nieuwe maître-sommelier van restaurant Triptyque in Wateringen. Eigenaren Virginie van Bronckhorst-Kunz en Niven Kunz hebben daarmee een opvolger voor Leroy Pechler. ‘Een bekende naam in de horeca die terug is in de fine dining en daar zijn we hartstikke trots op.’
Restaurant Stampij: culinair kabaal maken in Doetinchem
Rick van den Broek en Juliëtte Kampschmidt maken sinds vorig jaar culinaire ‘stampij’ in het centrum van Doetinchem. Dat doen ze met een restaurant onder die naam. Rick is de chef en serveert een wisselend verrassingsmenu met daarin aandacht voor producten uit de regio. Rik ervaart hoe culinaire stampij eruitziet.
Dit zijn de goedkoopste Michelinsterren van ons land
Michelin heeft een overzicht gemaakt van de goedkoopste sterren van Nederland. De rode gids wil daarmee laten zien dat het vooroordeel dat dergelijke restaurants per definitie duur zijn, onterecht is. In de lijst staan vijftien eetgelegenheden.
Dani Hoefnagels: ‘Kookstijl van mij en Demain is mediterraans’
Dani Hoefnagels werkte bij onder andere Pure C in Strandhotel Cadzand-Bad. Op juist die plek start hij nu als ondernemer. Bang voor vergelijkingen is hij niet. ‘Sergio en Syrco zijn iconische chefs, maar wat wij gaan doen, geeft een andere ervaring. Mijn kookstijl en die van Demain is mediterraans georiënteerd.’
Bonbon met dennenappels: proef het bos
Hoe heerlijk is het om op een mooie dag door het bos te wandelen en de geur op te snuiven. Je ruikt ongetwijfeld de takken, naalden en appels van de den. Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek liet zich er door inspireren voor zijn vegan bonbon, waarin hij dennenappels en -naalden heeft verwerkt.