Nieuws

Menno Post terug naar landgoed De Slotplaats in Bakkeveen

Menno Post keert – voor even – terug bij De Slotplaats in Bakkeveen. De eigenaar van Olivijn in Haarlem werkte als leerling op het landgoed in Friesland en gaat op 23 februari de keuken in om met chef en ondernemer Jouke Piet Drijfhout een menu van zes gangen te koken.

Restaurant De Slotplaats is onderdeel van het eeuwenoude landgoed met dezelfde naam. Het huisvest in een historische slotboerderij, die Jouke Piet en zijn partner Mieke huren van Natuurmonumenten.

Jouke Piet Drijfhout

Naast het fine dining-restaurant vind je er ook een Koetshuis waar lokale producten te koop zijn en een landgoed voor wildplukkers en wandelaars.

Chef-kok en eigenaar Jouke Piet gaat er koken met Menno, die opgroeide in Appelscha en als leerling actief was op De Slotplaats. Voordat hij startte met Olivijn in Haarlem, werkte hij voor onder andere Ron Blaauw en De Bokkedoorns in Overveen.

Menu van zes gangen

Vrijdag 23 februari koken ze gezamenlijk een menu van zes gangen inclusief amuses. De prijs voor dit zogeheten four hands dinner bedraagt 165 euro per persoon. Een drankarrangement is bij deze prijs inbegrepen.

Lees ook:
Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart
Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine nieuwe parel van Friesland

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Blue Tonka: kaas met tonen van cacao en vanille

Volgend artikel

Lekker uit eten met vrienden

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.