Nieuws

Restaurants richten NorthSeaChefs Nederland op

Veertien Nederlandse restaurants hebben NorthSeaChefs Nederland opgericht. De chefs hebben zich verenigd met als doelstelling de minder bekende vissoorten uit de Noordzee in de keuken te verwerken. Onder hen de driesterrenchefs Jannis Brevet en Jonnie Boer, en hun tweesterrencollega’s Dick Middelweerd, Syrco Bakker, Edwin Vinke en Soenil Bahadoer.

NorthSeaChefs Nederland vloeit voort uit NorthSeaChefs België, dat in 2011 werd opgericht.

Noordzee
Vijftien chefs uit ons land hebben met hun samenwerking nu ook de ambitie om de minder bekende vissoorten uit de Noordzee te gebruiken in de keuken.

Jonnie Boer
De chefs die gaan samenwerken zijn Syrco Bakker (Pure C, Cadzand), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk), Soenil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen), Jannis Brevet (Inter Scaldes), Nicola Misera (AIR Republic, Cadzand), Benny Blisto (BAK, Amsterdam), Jef Schuur (Bij Jef), Jonnie Boer (De Librije, Zwolle), Arnout van der Kolk (Restaurant C, Amsterdam), Hendrik en Kamiel Buysse (Blend Brothers), Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (Restaurant Breda, Amsterdam), Edwin Vinke (De Kromme Watergang, Hoofdplaat), Dick Pieter Arkenbout (De Vluchthaven, Bruinisse) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve, Waalre).

Bijvangst
‘Door het beter promoten en culinair opwaarderen van minder bekende vissoorten als steenbok, hondsbaai, horsmakreel, zilversmelt en zeekat, krijgen die typische bijvangstproducten wel economische waarden’, aldus Syrco Bakker.

Onbekende vissoorten
‘Onze Belgische collega’s hebben via hun acties en de resultaten van hun onderzoeksteams bewezen dat tal van onbekende en dus onbeminde vissoorten wel degelijk een waarde hebben. Daarvoor moeten ze wel onder de belangstelling worden gebracht.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Pulitzer Amsterdam introduceert getaway voor het hele gezin

Volgend artikel

JRE-Nederland presenteert vier nieuwe restaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.