Nieuws

Internationale Best Chef Top 100 telt acht Nederlandse chefs

Dat ze erin stonden, wisten ze al. Dinsdag 24 september hoorden Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma, Jannis Brevet, Syrco Bakker, Soenil Bahadoer, Joris Bijdendijk, Richard Ekkebus en Nick Bril op welke positie ze zijn terechtgekomen in de internationale The Best Chef Top 100 voor 2019.

In juli dit jaar meldde The Best Chef Awards al dat acht Nederlanders een plek kregen in haar lijst met honderd beste chefs wereldwijd. Dinsdag 24 september was in Barcelona de presentatie van de lijst.

Jonnie Boer
Best genoteerde Nederlander is driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije. Hij staat op plek 10 in de lijst, die dit jaar wordt aangevoerd door Bjorn Frantzén van Frantzén in het Zweedse Stockholm.

De andere posities op het podium worden ingevuld door Juan Roca (tweede) van El Celler de Can Roca in Girona in Spanje en David Munoz van DiverXo in het Spaanse Madrid.

Jacob Jan Boerma en Jannis Brevet
Onze twee andere driesterrenchefs staan op respectievelijk de posities 48 (Jacob Jan Boerma) en 60 (Jannis Brevet).

Nederlanders
Tweesterrenchef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand vindt zichzelf terug op plaats 59. Joris Bijdendijk van Rijks in Amsterdam staat 93e en Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is de nummer 96.

Richard Ekkebus en Nick Bril
De twee Nederlanders in ‘buitenlandse dienst’ – Richard Ekkebus van Amber in Hongkong en Nick Bril van The Jane in Antwerpen – bekleden de posities 34 (Richard) en 39 (Nick).

De ranglijst
De organisatie van The Best Chef en zijn partners selecteren ieder jaar honderd nieuwe chefs die worden toegevoegd aan de top 100-lijst voor het jaar ervoor.

Daarna start een stemronde die chefs onder elkaar laat stemmen. De chefs worden beoordeeld op hun persoonlijkheid, talent, ervaring en groeitraject.

Stemmen
Vervolgens stemmen professionals uit de sector en de onlinevolgers van The Best Chef op hun favorieten van de top 100 en komt de uiteindelijke ranking tot stand.

Wil je meer weten over het initiatief en ben je benieuwd naar de volledige ranglijst? Volg dan deze link naar de website van The Best Chef Awards.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Muzikale herfstlunch bij restaurant Tout à Fait Maastricht

Volgend artikel

Marco Geurts nieuwe chef-kok The Roast Room Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.