Nieuws

Eerste videobeelden nieuwe Vermeer en NH Collection Barbizon Palace

Na een verbouwing van vijf maanden hebben NH Collection Barbizon Palace en Vermeer in Amsterdam de deuren weer geopend. ChefsFriends was vrijdag 10 juni gast tijdens het openingsdiner van het restaurant, schoot de eerste bewegende beelden en sprak met hoteldirecteur Menno de Boer en sterchef Chris Naylor.

Alles aan Vermeer is veranderd, behalve de kwaliteit van het eten. Het restaurant heeft gekozen voor een moderne, natuurlijke en casual uitstraling.

Roomservice at Olof’s
Chef Chris Naylor, door Michelin bekroond met één ster, heeft zich voor de nieuwe Vermeer laten inspireren door pop-uprestaurant Roomservice at Olof’s.

Groente
‘Dit concept heeft bewezen dat de Nederlandse gast klaar is voor een kaart met meer groenten en minder vlees en vis’, aldus Chris tegenover ChefsFriends.

In de vernieuwde eetgelegenheid draait alles om de producten. De natuur als de belangrijkste inspiratiebron.

Chris Naylor
Chris: ‘De gerechten kunnen dagelijks verschillen, omdat de leveranciers en onze eigen daktuin bepalen wat voorhanden is.’

Er wordt sinds vrijdag 10 juni gewerkt met een menu waarbij de gast het aantal gangen aangeeft in plaats van een uitgebreide à-la-cartekaart.

NH Collection
Hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade heropende in mei en is na de verbouwing één van de hotels die vallen onder de vlag NH Collection.

Een uitgebreide blog over het openingsdiner in restaurant Vermeer verschijnt binnenkort op ChefsFriends.

Vorig artikel

ChefsFriends Proeft Don Papa Small Batch Rum

Volgend artikel

De Librije op plek 38 in wereldranglijst met beste restaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.