Nieuws

NH heropent drie Amsterdamse tophotels en lanceert nieuw merk

NH Hotel Group heeft donderdag 7 april haar upper-upscale merk NH Collection gelanceerd. De officiële presentatie is gekoppeld aan de heropening van drie vijfsterrenhotels in het centrum van Amsterdam: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace.

‘De drie vijfsterrenhotels zijn NH Collection-hotels bij uitstek vanwege hun unieke gebouwen en hun zeer centrale locaties’, aldus NH Hotel Group.

Rijke historie
Krasnapolsky, Doelen en Barbizon Palace kennen een rijke historie en zijn door de jaren heen bekend en geliefd geworden onder zakenreizigers en toeristen.

Innovatie en design
Wereldwijd heeft de hotelgroep 58 hotels, die de naam NH Collection dragen. Het staat voor ‘het beste op het gebied van gastronomie, innovatie en design’.

Amsterdam
Nederland, en Amsterdam in het bijzonder, is één van de zogeheten ‘key destinations’ van NH Hotel Group. Dit betekent dat flink wordt geïnvesteerd in renovatie van hotels van de keten.

Behalve de drie genoemde hotels zijn dit jaar ook NH City Centre Amsterdam en NH Schiphol Airport volledig vernieuwd.

Bovendien wordt deze zomer de eerste paal geslagen van nhow Amsterdam RAI, dat met 650 kamers en een hoogte van 91 meter het grootste hotel van de Benelux wordt.

Krasnapolsky
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam, dat in 2016 150 jaar bestaat, is heropend na een renovatie van meer dan twee jaar.

Jacob Jan Boerma
Voor alle culinaire activiteiten is driesterrenchef Jacob Jan Boerma binnengehaald. Hij is verantwoordelijk voor fine dining-restaurant The White Room en Grand Café Krasnapolsky. In het hotel is eveneens cocktailbar The Tailor gerealiseerd.

Doelen
NH Collection Doelen, gelegen aan de Amstel, is het oudste hotel van de stad. Rembrandt van Rijn schilderde er zijn Nachtwacht.

Barbizon Palace
De culinaire invulling bij NH Collection Barbizon Palace, tegenover het Centraal Station, is in handen van Chris Naylor, die één Michelinster heeft gekookt bij Vermeer.

Dit restaurant ondergaat op dit moment een metamorfose en opent medio juni opnieuw de deuren.

Vorig artikel

Frank Uphoff nieuwe Executive Chef van Hilton The Hague

Volgend artikel

De week op Instagram: de mooiste en smakelijkste foto’s

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.