Nieuws

Sterchef Chris Naylor opent pop-up restaurant in kapel Amsterdam

Sterchef Chris Naylor opent begin volgend jaar een tijdelijk restaurant in de oudste kapel van Amsterdam. In de Sint Olofskapel op de Zeedijk kookt hij van 17 januari tot en met 30 april. In die periode is Vermeer, waar Chris normaal gesproken in de keuken staat, gesloten vanwege een verbouwing.

Het tijdelijke restaurant van Chris Naylor, door Michelin bekroond met één ster, draagt de naam Roomservice at Olof’s. Het wordt gerealiseerd in de Sint Olofskapel op de Zeedijk in Amsterdam.

Verbouwing Vermeer
Aanleiding voor het tijdelijke restaurant is een grootscheepse verbouwing van Vermeer, de eetgelegenheid waar hij normaliter in de keuken staat, en het NH Barbizon Palace hotel, waarin Vermeer is ondergebracht.

NH-hotel
Het hotel wordt begin volgend jaar omgetoverd tot een zogeheten flagship hotel van het NH Collection-merk en daarvoor is een grootscheepse verbouwing – inclusief sluiting – nodig.

In Roomservice at Olof’s spelen groenten en kruiden de hoofdrol, aangevuld met bijzondere vis- en vleesgerechten.

Cocktails, vermouth en wijnen
Verder komen er een cocktailbar van Fever-Tree en een vermouthbar en gaan geregeld gastchefs meedraaien in de keuken.

De wijnen worden verzorgd door Simon Veldman, in november door Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar.

Diner
Het pop-up restaurant is operationeel van 17 januari tot en met 30 april en in die periode dagelijks geopend voor diner. Reserveren kan vanaf vandaag.

Daarna kun je weer terecht bij restaurant Vermeer en zijn ook de deuren van het vernieuwde hotel NH Barbizon Palace geopend.

Vorig artikel

#visitveluwe: Toerisme-offensief om Veluwe nog meer op kaart te zetten

Volgend artikel

Vlog: Rondneuzen in vershal Het Veem op Strijp-S in Eindhoven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.