Nieuws

Renovatie voor Rijks, restaurant opent pop up

Rijks Restaurant huisvest van half augustus tot half oktober op een tijdelijke locatie in Amsterdam. Vanwege een renovatie van het huidige onderkomen in het Rijksmuseum verhuist de eetgelegenheid naar de Zuidas. Daarna heropent het aan de Museumstraat met een nieuw interieur én een nieuwe kaart.

Op de nieuwe locatie aan het Gustav Mahlerplein werkt het team onder leiding van de met een Michelinster bekroonde chef Joris Bijdendijk naar eigen zeggen toe naar het nieuwe Rijks, dat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum opengaat na een grootscheepse renovatie.

Nieuwe gerechten
In het pop up-restaurant worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan klassiekers op de kaart. ‘We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe Rijks op de kaart gaan zetten’, zo laat Joris weten.

Oer-Hollandse producten
Maar wel met het Rijks-fundament als leidend element, aldus de executive chef. Het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voert de boventoon en er wordt gewerkt met alleen de allerbeste en duurzame producten.

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren, wordt gasten van de pop up gevraagd de gerechten niet met camera vast te leggen. Joris daarover: ‘We werken echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verrassingen bij.’

Nieuwe Rijks
Volgens hem wordt het nieuwe Rijks ‘spectaculair’. ‘Een casual restaurant met een nieuwe selectie high end-gerechten en een gave line-up. Een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen, en waar het bruist.’

Rijks pop up serveert lunch en diner van dinsdag tot en met zaterdag, en is op die dagen tevens geopend voor een borrel. Een menu van zes gangen kost 85 euro.

Lees ook:
Spritzeria in de tuin van hotel Pulitzer Amsterdam
Eigen witbier Okura Amsterdam: ‘Heerlijk op terras’
Celia Amsterdam lanceert brunch op zaterdag en zondag

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ledeboer Almelo nu van chef Rick: ‘Jongensdroom’

Volgend artikel

WTOL Academy start met opleiding Nederlandse wijn

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.