Partnercontent

WTOL Academy start met opleiding Nederlandse wijn

Partnercontent – WTOL Academy start na de zomer met een cursus Nederlandse wijn. Geschikt voor zowel de professional als de hobbyist die in is voor een serieuze opleiding. Wijnen van eigen bodem komen steeds vaker op tafel te staan én zijn kwalitatief (inmiddels) erg goed.

Nederlanders zijn echte wijndrinkers. Jaarlijks consumeren we 3,6 miljoen liter wijn, hetgeen staat voor 4,8 miljoen flessen van 75 centiliter. Daarmee staan we wereldwijd in de top 10.

Maar te weinig van die gedronken wijn komt uit eigen land en daar wil WTOL Academy, vriend van ChefsFriends, met deze opleiding verandering in brengen.

Gastronomisch toepasbaar
‘Allereerst omdat professionele Nederlandse wijnmakers dat verdienen’, aldus directeur en eigenaar Ruud Weterings. ‘Daarna omdat we zien dat wijnen uit Nederland vaak kwalitatief erg goed zijn. Bovendien is er een aantal veelbelovende ontwikkelingen en kansen voor de wijnindustrie. Niet in de laatste plaats vanwege de grote gastronomische toepasbaarheid.’

Bezoek aan wijngaard
De WTOL Wijncursus Nederlandse Wijn bestaat uit vier lesmodules (van drie uur) en is praktisch ingericht. De theorie wordt afgewisseld met het proeven van verschillende wijnen. Een bezoek aan een wijngaard is onderdeel van het programma.

Vorig artikel

Renovatie voor Rijks, restaurant opent pop up

Volgend artikel

Het Jordaantje: vegan bonbon met Amsterdamse ui

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.