Nieuws

Nederlandse eetgelegenheden in lijst beste groenterestaurants

Liefst tien Nederlandse eetgelegenheden zijn opgenomen in de internationale lijst met Beste Groenterestaurants van 2020. Bord’Eau, De Librije, Spectrum, Bolenius, De Nieuwe Winkel, Juniper & Kin, Merlet, Pollevie, Boompjes Restaurant en Rijks hebben een plek in de top 100, die wordt aangevoerd door een restaurant uit Luxemburg.

Mondiale erkenning voor Nederlandse restaurants, wij zijn er gek op bij ChefsFriends. De top 100 Beste Groenterestaurants is een initiatief van We’re Smart van de Belgische kok Frank Fol.

Groenten en fruit
Een jury beoordeelt jaarlijks restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, de culinaire creativiteit, de ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Op basis van die resultaten ontstaat een ranglijst.

Bord’Eau Amsterdam
In de editie van 2020 zijn tien Nederlandse restaurants opgenomen. Het Amsterdamse Bord’Eau is op plek 3 het hoogst genoteerd.

De Librije in Zwolle staat op 13, Bolenius in Amsterdam op 16, Spectrum in Amsterdam op 17, De Nieuwe Winkel in Nijmegen op 54, Juniper & Kin in Amsterdam op 56, Merlet in Schoorl op 60, Pollevie in ’s-Hertogenbosch op 73, Boompjes Restaurant in Overloon op 88 en Rijks in Amsterdam op 96.

De Nieuwe Winkel
Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel kreeg ook een onderscheiding voor zijn ‘vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties’.

We’re Smart
Het beste groenterestaurant van de wereld is volgens We’re Smart La Distillerie van chef René Mathieu in Luxemburg. Op plaats 2 staat restaurant Vrijmoed van Michaël Vrijmoed in het Belgische Gent.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Correcte wijn… is dat wel lekker?

Volgend artikel

Chaîne-lunch met vis bij De Mandemaaker in Spakenburg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.