Blog

Chaîne-lunch met vis bij De Mandemaaker in Spakenburg

Het nuttige en het aangename combineren. Dat kan zaterdag 10 oktober tijdens een door Chaîne des Rôtisseurs georganiseerde lunch in Spakenburg. Scoor kakelverse paling op de weekmarkt of kies voor de traditionele Spakenburgse koek, en geniet van een smakelijk menu bij restaurant De Mandemaaker.

Chaîne des Rôtisseurs is een internationale organisatie met leden, die maandelijks in de betere restaurants genieten van een lunch of diner. In Nederland gebeurt dit zo’n acht tot tien eer per jaar. Bovendien verzorgt zij culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Lunchen
Als liefhebber van goed eten en goed drinken, heb jij de gelegenheid aan te schuiven tijdens zo’n lunch of diner. Bijvoorbeeld zaterdag 10 oktober, als De Mandemaaker in Spakenburg wordt aangedaan.

Paling
Het restaurant is gevestigd in het gezellige centrum van het aloude vissersdorp, en dichtbij de haven waar voorheen de beste Zuiderzeepaling werd aangevoerd. Dat vis de hoofdrol speelt in het lunchmenu, zal dan ook geen verrassing zijn.

Amuse
Krokante zeewier met wakamecrème en Hollandse garnaal
&
Bitterbal van gerookte paling

***

Gerookte zalm met citroen, bleekselderij en granny smith

***

Gerookte watermeloen, tomaat, basilicum en burrata

***

Snoekbaars*, mosselen, kokos en gamba
De snoekbaars uit de Randmeren is onder voorbehoud van verse aanvoer

***

Dessertamuse
Geitenkaas, biet en vanille

***

Verschillende bereidingen van bramen met yoghurtijs

***

Koffie of thee met friandises

Kosten
De ontvangst voor dit zogeheten Déjeuner Amical is vanaf 12.30 uur. Om 13.00 uur vangt de lunch aan en die duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten per couvert bedragen 92,50 euro, wijnen zijn bij deze prijs inbegrepen.

Overnachten
De Mandemaaker is ook een hotel en dat biedt belangstellenden de mogelijkheid om te blijven overnachten. Dit kun je zelf regelen met het hotel.

Weekmarkt
Iedere zaterdag is er weekmarkt in Spakenburg. Je kunt er terecht voor onder andere verse paling of de lokale lekkernij Spakenburgse koek. Iets eerder komen of je verblijf verlengen, is dus een goed idee.

Aanschuiven
Vind je het leuk om deel te nemen, stuur dan een e-mail naar Chaîne des Rôtisseurs. Daarvoor is het niet nodig om lid te zijn. De dresscode is tenue de ville. Uiteraard kun je ook contact met ze opnemen als je vragen hebt of graag meer informatie wilt ontvangen.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie kijk je op de website van deze leuke culinaire vereniging. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nederlandse eetgelegenheden in lijst beste groenterestaurants

Volgend artikel

René Brienen over gastronomie na corona

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.