Nieuws

Beste groenterestaurants: prijzen voor Bord’Eau en De Nieuwe Winkel

Restaurant Bord’Eau in Amsterdam staat op plaats 3 in de 2020-lijst van Beste Groenterestaurants ter wereld. Deze top 100, een initiatief van We’re Smart van Frank Fol, is maandag 21 september gepresenteerd. De Nieuwe Winkel in Nijmegen ontving een prijs voor een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties.

Liefst tien Nederlandse restaurants hebben een plek gekregen in de jaarlijkse We’re Smart-lijst met beste honderd internationale groenterestaurants. Welke dat zijn, weten we niet. Om de volledige lijst te kunnen bekijken, is een inlog nodig.

Bas van Kranen
Duidelijk is wel de derde plek voor restaurant Bord’Eau in Amsterdam. Chef Bas van Kranen verscheen op het podium voor het in ontvangst nemen van de bijbehorende oorkonde.

Emile van der Staak
Nederlands succes was er ook voor De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Het restaurant van Emile van der Staak kreeg een onderscheiding voor zijn ‘vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties’.

Groenten en fruit
Honderden eetgelegenheden kregen afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties.

We’re Smart
Het beste groenterestaurant van de wereld staat volgens We’re Smart in Luxemburg, dat is La Distillerie van chef René Mathieu. Op plaats 2 staat restaurant Vrijmoed van Michaël Vrijmoed in het Belgische Gent.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Metamorfose voor zeven suites Hotel Okura Amsterdam

Volgend artikel

Video: Waar staat de Nederlandse wijnbouw over vijf jaar?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.