Beste van Friesland en Zeeland bij De Slotplaats
Dennis Willems van Morille in Koudekerke en Jouke Piet Drijfhout van De Slotplaats in Bakkeveen slaan de handen ineen. De chefs serveren vrijdag 8 maart het beste van Zeeland en Friesland tijdens een zogeheten ‘four hands dinner’ in het restaurant van laatstgenoemde.
De Slotplaats en Morille zijn beide aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Dutch Cuisine, en opgenomen in de We’re Smart Green Guide.
Jouke Piet Drijfhout
Restaurant De Slotplaats wordt geëxploiteerd door Mieke Rijnbeek en Jouke Piet Drijfhout en is onderdeel van het eeuwenoude landgoed met dezelfde naam. Het huisvest in een historische slotboerderij, die ze huren van Natuurmonumenten.
Dennis Willems
Chef-kok en eigenaar Dennis Willems kookt bij Morille in het Zeeuwse Koudekerke grotendeels botanisch. Zijn gerechten worden gemaakt met producten uit de eigen moestuin, uit het wild en van kwekers en telers vlakbij.
Wildpluk
Vrijdag 8 maart bundelen ze hun krachten en serveren ze in Bakkeveen veertien ‘spannende creaties’ bestaande uit aperitiefhapjes, amuses en gerechtjes. Iedere chef verzorgt er zeven.
Als gast geniet je volgens de chefs van het beste van Friesland en Zeeland, inclusief wildpluk van het landgoed en uit Zeeland. Een plek aan tafel kost 200 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief aperitief, alle dranken, water en koffie en thee.
Lees ook:
Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart
Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine nieuwe parel van Friesland
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.