Nieuws

Nieuwe Chef de Cuisine Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant** verwelkomt een nieuwe toevoeging aan het team. Mike Klaassen (25) treedt per 1 maart aan als Chef de Cuisine in de keuken van tweesterrenchef Arjan Speelman. In samenwerking met Maître Francesco Simonelli zullen zij en hun teams zich concentreren op het verder verhogen van de culinaire beleving in het restaurant.

Mike Klaassen brengt een schat aan ervaring met zich mee. Zijn culinaire reis begon in 2013 in Restaurant Lucas Rive*, waar hij onder leiding van chef Lucas Rive de liefde voor het vak ontdekte. Vanaf de afwas tot aan de keuken, Mike heeft alle facetten doorlopen.

Voordat hij zijn carrière internationaal voortzette, bekleedde hij rollen bij vooraanstaande sterrenrestaurants, waaronder Restaurant Librije Zusje** (Spectrum), Restaurant ’t Nonnetje** en Ciel Bleu Restaurant**.

In 2019 werd Mike Chef de Partie in Restaurant Amber** in Hong Kong. Zijn internationale ambities leidden hem naar The French Laundry*** in Californië, een van ‘s werelds beste restaurants, waar hij opklom tot souschef.

Mike Klaassen

‘Ik kijk er enorm naar uit om weer aan de slag te gaan bij Ciel Bleu, bijna vijf jaar later en met veel meer ervaring’, zegt Mike Klaassen. ‘Met deze ervaring wil ik graag bijdragen aan het voortdurende succes van het beste restaurant in Amsterdam. De teamgeest bij Ciel Bleu zie ik als de belangrijkste drijvende kracht achter dit succes. Alleen als je plezier hebt in je werk, kun je een fantastische gastervaring creëren.’

Arjan Speelman, Executive Chef bij Ciel Bleu Restaurant, noemt het fantastisch om Mike in het team te verwelkomen. ‘Zijn nuchtere karakter en hoge ambitieniveau maken hem een uitblinker in zijn vakgebied. Hij heeft aan de top van de wereld gestaan en daar veel inspiratie opgedaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen iets prachtigs kunnen neerzetten, vanuit onze gedeelde visie op de toekomst van Ciel Bleu.’

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23e etage in Hotel Okura Amsterdam, biedt een gastronomische ervaring met een panoramisch uitzicht over de hoofdstad. Met twee Michelin-sterren is Ciel Bleu een culinair sterkhouder waar alles draait om details en perfectie. Onder leiding van Chef Arjan Speelman presenteert het restaurant een menu van wereldse gerechten, bereid met vakmanschap en creativiteit.

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam is een vijfsterren superior hotel en lid van ‘The Leading Hotels of the World’. In Hotel Okura Amsterdam komen Oosterse en Westerse invloeden in perfecte harmonie samen in een sereen en luxe interieur voorzien van alle comfort. Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants (Ciel Bleu**, Yamazato*, Serre, Sazanka) met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten.

Lees ook:
Hotel Okura en St. Martinus vinden elkaar
Eigen witbier voor Okura Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Beste van Friesland en Zeeland bij De Slotplaats

Volgend artikel

Romée Monkel: ‘Strandhotel wilde wat wij zochten’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.