Nieuws

Sterrenchefs aan de slag met asperges in pop-up restaurant

Asperges van Hollandse bodem zijn weer verkrijgbaar in Nederlandse hotels en restaurants. In Nuenen gaan de sterrenchefs Johan van Groeninge, Soenil Bahadoer en Yuri Wiesen tijdens het evenement Asperges op de velden in een speciaal pop-up restaurant aan de slag met het witte goud.

Asperges op de velden in Nuenen vindt plaats van vrijdag 27 mei tot en met donderdag 9 juni. Enkele veelbelovende chefs uit de regio en drie door Michelin bekroonde chefs serveren die dagen een lunch en diner met asperges in de hoofdrol.

Johan van Groeninge
Maandag 30 mei trapt sterchef Johan van Groeninge af. De eigenaar van het in het PSV-stadion gevestigde Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven serveert een driegangenlunch (59,50 euro) en een diner van vier gangen (79,50).

Yuri Wiesen
Yuri Wiesen komt zondag 5 juni naar Nuenen. De met één Michelinster bekroonde chef van het eveneens in Eindhoven gevestigde restaurant Wiesen tekent voor een zogeheten ‘late lunch’ van vijf gangen voor 78,50 euro.

Voor kinderen is een speciaal driegangenmenu beschikbaar voor 22,50 euro.

Soenil Bahadoer
Dinsdag 7 juni is het de beurt aan Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen.

Bij Soenil geniet je van een arrangement all-in: vier gangen inclusief aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie of thee. De kosten bedragen 137 euro.

Reserveren
Reserveren kan vanaf 1 april via de website van Asperges op de velden. Tot die tijd heb je de gelegenheid een optie te plaatsen.

Gerecht op de foto is van François Geurds: (diverse bereidingen van) lam met asperges.

Vorig artikel

Wiesen Eindhoven viert de lente met speciale voorjaarslunch

Volgend artikel

Tijd voor asperges: voorproeven bij Bolenius Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.