Nieuws

Voormalige kerk in Valkenburg is nu restaurant Ambrozijn

Restaurant Ambrozijn in Valkenburg is klaar voor de start. Joëlle en Sven Nijenhuis openden hun eigen zaak officieel op 4 december, toen de avondlockdown van kracht was, maar moesten al snel de deuren volledig sluiten. Als het weer mag, ben je meer dan van harte welkom in Zuid-Limburg.

Het restaurant is gerealiseerd in de voormalige Irenekerk uit 1891 aan de Plenkertstraat in Valkenburg. Na een brand werd het in 2018 ingrijpend gerestaureerd en verbouwd. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waarin ambrozijn het voedsel dan wel de drank van de goden is.

Chef’s table
Op de begane grond staat slechts één tafel, zodat gasten – de capaciteit is achttien couverts – rond de open keuken eten aan de chef’s table. Op de vide is plek voor 24 gasten. Zij eten aan eigen tafels en hebben via een doorkijk in de vloer zicht op wat beneden gebeurt.

Interieur
Het interieur is van de hand van Tim Reiters van ontwerpbureau Reiters in Maastricht. Eyecatcher op de vide is het ‘drankorgel’, de bar met orgelpijpen van blauwstaal. De muren zijn ruw en onafgewerkt gelaten, waarbij door de brand zwartgeblakerde delen te zien zijn

Sven Nijenhuis
Chef Sven kookt hedendaags vanuit een klassieke Franse basis, waarbij hij gebruikmaakt van moderne kooktechnieken en waarbij het hoofdingrediënt herkenbaar blijft. De kaart bestaat uit een menu en à-la-cartegerechten. Souschef is Sven Cobben.

Joëlle Nijenhuis
Joëlle tekent voor de wijnkaart en noemt deze ‘lekker eigenwijs’. ‘We hebben de wijnen gerangschikt op smaakprofiel in plaats van herkomst. Natuurlijk is er aandacht voor Limburgse wijnen en bieden we naast ongeveer vijftien open wijnen ook cocktails aan.’

In het voorjaar van 2022 wordt een terras aangelegd en wordt de achter het restaurant gelegen grot in de Cauberg in gebruik genomen als aperitiefruimte voor kleinere gezelschappen. Ambrozijn is (straks) geopend van donderdag tot en met maandag van 15.00 tot 17.30 uur voor bites en vanaf 18.30 uur voor diner. Op zondag is het ook mogelijk om te lunchen.

Lees ook:
Joëlle en Sven Nijenhuis openen Ambrozijn op 3 december
Protestantse kerk in Valkenburg wordt restaurant Ambrozijn
Sven Nijenhuis opent restaurant in kerk in Valkenburg

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sterchef Thomas van Santvoort organiseert Flicka Pubquiz

Volgend artikel

Vierde generatie aan het roer bij Van der Valk-hotel Cuijk

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.