Nieuws

Protestantse kerk in Valkenburg wordt restaurant Ambrozijn

Het restaurant in Valkenburg van Joëlle en Sven Nijenhuis gaat Ambrozijn heten. Vrij vertaald staat de naam voor ‘het voedsel en de drank voor de goden’. De eetgelegenheid wordt gerealiseerd in een voormalige protestantse kerk, die op dit moment wordt verbouwd. De opening staat gepland voor medio november.

In april schreven we op ChefsFriends over de plannen van het duo. In het oude protestantse kerkje van Valkenburg komt een fine dining-restaurant met twee verdiepingen. ‘Op de begane grond hoge luxe krukken aan de keukenbar en vanaf de verdieping kijk je op de open keuken’, zo laten de ondernemers in spe weten. ‘Daar komen banken, tafels en stoelen die de gelegenheid bieden om lekker lang te dineren.’

Open keuken
Die volledig open keuken is het hart van de zaak. Volgens de filosofie: what you see, is what you get! Boven komt bovendien een bar voor een aperitief of digestief. ‘We vinden het belangrijk dat we de twee lagen met elkaar verbinden, zodat iedere gast het gevoel van openheid ervaart.’

Nederlandse naam
Over de naam hebben ze lang nagedacht, zo vertellen ze ChefsFriends. ‘We wilden het restaurant graag een Nederlandse naam geven. Ambrozijn betekent vrij vertaald ‘het voedsel en de drank van de goden’. De naam is ook strak en elegant, en past helemaal bij ons. De planning is dat we medio november openen.’

Lees ook:
Sven Nijenhuis opent restaurant in kerk in Valkenburg

Wijnbouw in Nederland: dure hobby of commercieel succes?
Bourgondisch lunchen bij vakkundig Da Vinci in Maasbracht

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Jean Marie in Gouda is nu een table d’hôtes

Volgend artikel

Foto’s: art de vivre bij boutique hotel Weeshuis in Gouda

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.