Restaurant Jean Marie in Gouda is nu een table d’hôtes
Marieke en Jan Hartman hebben hun restaurant Jean Marie omgetoverd tot een table d’hôtes. De ondernemers wilden de zaak eigenlijk verkopen om in Frankrijk hun droom na te jagen, maar door de actuele omstandigheden zijn de plannen gewijzigd en gaan ze voorlopig verder in Gouda.
‘Onze droom om in Frankrijk een chambre d’hôtes te beginnen, hebben we moeten uitstellen’, zo laat Marieke ons weten. ‘Toch zijn we alvast een beetje aan de plannen begonnen door een table d’hôtes te beginnen op ons vertrouwde stekkie.’
Huiskamer
Dat betekent dat de zaak is verbouwd en een huiselijke sfeer heeft gekregen. ‘We hebben een kleine huiskamer gerealiseerd die dienst doet als aperitiefruimte, een ‘wijnkelder’ en een dinerkamer voor private dining. We gaan het samen doen. Jan in de keuken en ik in de bediening. Een lekker en dagvers bereid driegangenmenu dat wekelijks wisselt en met wat uitbreidingen als de gast dat wil.’
Petanque
Ook op het terras is het Franse gevoel geoptimaliseerd. ‘Met een baan waar je gezellig een potje petanque kunt spelen, zonnebedjes voor de echt zonaanbidders en een buitenkeuken met een op hout gestookte barbecue.’ Table Marie Jean is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur.
Lees ook:
Deel 1 video-interview chef Martijn Kajuiter
Culinaire reis door de polder bij jubilerend De Nieuwe Polderkeuken
Ambachtskazen uit Cheese Valley in en rond Woerden
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.