Nieuws

Sven Nijenhuis opent restaurant in kerk in Valkenburg

Sven Nijenhuis, zoon van executive chef Otto Nijenhuis van Château St. Gerlach, begint zijn eigen restaurant in Valkenburg. De eetgelegenheid, waarvan hij de naam nog niet bekend wil maken, opent de deuren in november. De exploitatie doet hij met partner Joëlle, die als maître en gastvrouw aan de slag gaat.

Het restaurant wordt gerealiseerd in de voormalige Protestantse Irenekerk aan de Plenkertstraat in Valkenburg. Dit Rijksmonument brandde in 2018 af en wordt nu gerestaureerd en omgebouwd tot een restaurant volgens het ‘chef’s table’ of ‘open kitchen’-principe.

Château Wittem
De 32-jarige Sven werkte tot voor kort als chef de cuisine van Château Wittem. ‘Ik heb steeds in loondienst mijn passie voor koken mogen uitvoeren, maar ben toe aan een nieuwe stap en dit is natuurlijk een grote droom.’ Om deze droom te kunnen realiseren, hebben Joëlle en Sven een samenwerking gezocht met drie investeerders, die hen ondersteunen op financieel en zakelijk gebied.

‘We zijn de komende maanden druk met alle voorbereidingen. Het is een enorme stap om in deze tijd zo’n project te beginnen, maar we geloven heel sterk in ons concept en in ons team.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Maeve opent onder de rook van de Dom in Utrecht

Volgend artikel

Nieuwe hotelmanager voor Landgoed Duin & Kruidberg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.