Restaurant Maeve opent onder de rook van de Dom in Utrecht
Utrecht krijgt er een gave eetgelegenheid bij. Komende zomer openen Vera Voorend en Tommy Janssen in een Rijksmonument op steenworp afstand van de Dom restaurant Maeve. Met veel aandacht voor producten van Nederlandse bodem en duurzaamheid.
Tommy Janssen heeft een serie toprestaurants op zijn cv staan. De chef-kok werkte bij Kasteel Heemstede in Houten, De Burgemeester in Linschoten, La Rive in Amsterdam en Bentick in Amerongen.
Droom verwezenlijken
Vera Voorend deed na haar studie aan de hoge hotelschool in Den Haag ervaring op bij onder andere De Burgemeester en Aan de Zweth in Schipluiden.
Komende zomer gaan ze als ondernemers aan de slag. Aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht openen ze restaurant Maeve. ‘We hebben jaren geïnvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.’
Nederlandse producten
Maeve is een casual fine dining-restaurant met een verfijnde keuken. De zaak telt veertig couverts en de open keuken staat centraal. Tommy laat zich inspireren door producten van Nederlandse bodem en hecht veel waarde aan duurzaamheid. Vera gaat de rol van maître vervullen.
‘Mijn keuken kenmerkt zich door frisse, lichte gerechten. Ik heb een Franse basis en werk met veel groentebereidingen, kruiden en lokale producten’, aldus de chef.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.