Nieuws

Joëlle en Sven Nijenhuis openen Ambrozijn op 3 december

Er is een datum voor de opening van restaurant Ambrozijn in Valkenburg. Op 3 december gaan Joëlle en Sven Nijenhuis van start in de voormalige Irenekerk aan de Plenkertstraat. Hun nieuwe zaak telt twee verdiepingen: beneden staat alleen een chef’s table en boven wordt aan individuele tafels gegeten.

De kerk waarin Ambrozijn wordt gerealiseerd, stamt uit 1891 en is na een brand in 2018 ingrijpend gerenoveerd. De buitenzijde van het Rijksmonument is zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat, binnen heeft designer Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters in Maastricht een sfeer en interieur gecreëerd die passen bij de fine dining-beleving die Joëlle en Sven hun gasten willen bieden.

Chef’s table
Op de begane grond vormt de keuken het hart. Daar omheen staat de chef’s table, waaraan achttien gasten kunnen genieten. Op de eerste verdieping is plaats voor nog eens 28 gasten, die een doorkijk in de vloer hebben. Je reserveert specifiek voor één van beide ruimtes, waar overigens hetzelfde menu wordt geserveerd.

Bites
Dat menu telt vier tot zeven gangen en er staan à-la-cartegerechten op de kaart. Daarnaast kan vanaf 15.00 uur worden genoten van bites met een goed glas wijn. Er is een wijnkaart met vijftig wijnen, waaronder diverse uit Limburg.

Over de naam zegt Joëlle: ‘Dis is afkomstig uit de Griekse mythologie, waarin ambrozijn het voedsel en/of de drank is van de goden. Gezien de locatie vonden we dit een toepasselijke naam.’

Artist impression

Château Wittem
Zowel Sven als Joëlle beschikt over een cv met daarop mooie zaken. Beiden werkten onder andere bij Château Wittem in Wittem en Ralf Berendsen (voorheen La Source) in het Belgische Lanaken. Ambrozijn is vanaf 3 december geopend van donderdag tot en met maandag. Van 15.00 tot 17.30 uur voor bites en vanaf 18.30 uur voor het diner. Op zondag is er ook de mogelijkheid om te lunchen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe chef zet bij Vessel Amsterdam in op shared dining

Volgend artikel

Thérèse en Jonnie Boer hebben er een zaak bij in Zwolle

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.