Nieuws

Uitzicht keukenraam als inspiratiebron voor signatuurgerecht

Restaurant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel is gelegen op een bijzondere plek in het Zeeuwse Wilhelminadorp. Chef Rutger kijkt vanuit zijn keuken uit op en over de Oosterschelde. Dat uitzicht inspireerde hem tot de ontwikkeling van zijn signatuurgerecht ‘Van Zee naar Land’.

Gerechten van topchefs hebben een verhaal, en heel vaak een heel mooi verhaal. Zo ook het signatuurgerecht van Rutger van der Weel van Katseveer in Wilhelminadorp.

Michelinster
De met één Michelinster bekroonde chef-kok kwam tot ‘Van Zee naar Land’ vanwege het uitzicht door het raam van zijn keuken.

Oosterschelde
Zijn uitzicht vanaf zijn werkplek: de Oosterschelde. Dat water en het land eromheen inspireerden hem tot de ontwikkeling van een prachtig gerecht.

Voor de camera van ChefsFriends vertelt hij het verhaal achter het gerecht met producten, die letterlijk uit zijn ‘achtertuin’ komen.

Restaurant Katseveer
Rutger van der Weel is samen met zijn vrouw Jessica eigenaar van Katseveer. Recent vierden ze hun 12,5-jarig jubileum als ondernemers van het prachtig gelegen restaurant.

Alliance Gastronomique
De eetgelegenheid in het Zeeuwse Wilhelminadorp is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique.

Vorig artikel

Eigenaar Wolf Atelier Amsterdam start concept Tartar-ia

Volgend artikel

Metamorfose voor sterrestaurant Basiliek in Harderwijk

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.