Advertorial

In keuken restaurant ’t Amsterdammertje komen werelden samen

Advertorial – In de Oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht waarin ’t Amsterdammertje is gevestigd, komen werelden samen. Hip, vlot en toegankelijk voor iedereen. Chef-kok André Gerrits, bekroond met één Michelinster, en gastvrouw Geneviève Paulina presenteren in hun restaurant een internationale keuken.

De gerechten van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht hebben iets persoonlijks en daarmee vertellen de eigenaren een verhaal.

Ervaringen die André Gerrits en Geneviève Pauline zelf hebben opgedaan, delen met de gast. Met als doel om jou als gast een wow-gevoel te geven.

Product centraal
Lokaal en sociaal zijn voor chef-kok André Gerrits de woorden die passen bij hem en zijn kookstijl.

‘Onze gerechten zijn vernieuwend, maar wel herkenbaar. Wij waarderen het product en stellen dit centraal. Serveer ik een gerecht met biet, dan proef je ook biet.’

Gehele product
André is een vak- en ambachtsman en daarom wordt bij ‘t Amsterdammertje – zo veel als mogelijk – het gehele product gebruikt.

Lokaal en regionaal
‘Daardoor ontstaat creativiteit. We proberen lokaal en regionaal te denken en werken samen met leveranciers uit de directe omgeving.’

Loenen aan de Vecht
In Loenen aan de Vecht heeft de chef-kok zijn eigen tuin. ‘Uiteraard voor mijn eigen producten, maar ook om de jeugd te kunnen laten zien dat groenten in een tuin groeien en niet in een potje. Het onderhoud wordt gedaan door senioren uit het dorp.’

Oprechte gastvrijheid
Als gast van restaurant ’t Amsterdammertje word je met Antilliaanse gastvrijheid ontvangen door gastvrouw Geneviève Paulina.

Wat die Antilliaanse gastvrijheid is? Het is oprecht, echt en met een grote glimlach. We nodigen je van harte uit het eens te ervaren.

In de cultuur van de Antillianen speelt eten een grote rol en dat zie je terug in alles. ‘En dan verschijnt ook nog eens een prachtige dame aan tafel’, zegt André trots. ‘Daar word je gewoon blij van.’

Wow-ervaring
In ’t Amsterdammertje kom je voor een wow-ervaring en ervaar je het verhaal van André en Geneviève.

Het restaurant, dat is gerealiseerd in een voormalige boerderij, is overzichtelijk en als gast kom je direct met de eigenaren in contact.

Je wordt ontvangen door Geneviève en kijkt bij binnenkomst de open keuken in waar André aan het werk is. Het gevolg van de grote verbouwing die in 2013 is uitgevoerd.

Private dining
In het restaurants is plaats voor vijf en zeventig gasten, er is een ruimte voor private dining met een capaciteit van veertig gasten en op de bovenverdieping is eveneens een wijntafel beschikbaar voor groepen tot twaalf personen.

’t Amsterdammertje is door Michelin bekroond met één Michelinster. Het restaurant is aangesloten bij JRE Nederland.

Vorig artikel

Luxury Driving Experience Central Park, by Ron Blaauw en BMW

Volgend artikel

‘Traditional meets Millennial’ bij De Karpendonkse Hoeve

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.