Nieuws

François Geurds gooit roer om bij FG Food Labs Rotterdam

Het idee had hij al een tijdje, maar nu heeft François Geurds de knoop doorgehakt. De sterrenchef gooit het roer om bij zijn restaurant FG Food Labs aan de Hofbogen in Rotterdam. Het diner blijft zoals het is, maar de invulling overdag wordt anders. ‘Ik moest even mijn trots opzijzetten.’

FG Food Labs is vanaf dinsdag 26 september overdag een streetfoodbar. De sterrenchef heeft die keuze gemaakt, omdat er in zijn ogen steeds minder wordt geluncht in de haute cuisine.

Streetfoodbar

Zijn streetfoodbar krijgt de naam S.O.S. In de eerste plaats een knipoog naar de noodzaak, daarnaast de afkorting van ‘Soep, okonomiyaki en salade’. ‘We leven in een onzekere tijd en dat merken we tijdens de lunch’, aldus François.

‘Mensen hebben door de inflatie minder te besteden of ze zijn voorzichtiger geworden met het uitgeven van geld. Ik ben echter geen restaurant begonnen om tafels leeg te houden. Van duimendraaien, krijg ik geen voldoening.’

S.O.S. snel concept

Wie bij S.O.S. komt eten, gaat genieten van bijvoorbeeld een ‘heel sexy salade’. ‘Met veel zaden en een lekkere vinaigrette.’

Het is een snel concept, aldus de chef. ‘Mensen die in de binnenstad wonen of werken, kunnen er van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur terecht voor een lichte maaltijd. Deze kunnen ze ter plekke nuttigen of meenemen. We werken niet met reserveringen.’

Chef’s Specials

De meeste gerechten gaan rond de tien euro kosten, zo laat François weten. ‘Wie iets meer wil besteden of wat langer wil blijven, kan kiezen voor één van de zogeheten Chef’s Specials. ‘Fish & chips met kabeljauw in een crunch van rijst bijvoorbeeld. Of een katsu sando, een soort sandwich met wagyu.’

Michelinster

François liep al een tijdje rond met dit idee, maar moest naar eigen zeggen ‘even zijn trots opzijzetten’. Anders dan zijn eerdere projecten is S.O.S. geen pop-up, maar een permanente koerswijziging voor de middag. Aan het diner verandert niets bij FG Food Labs, dat sinds 2014 een Michelinster heeft.

Lees ook:
Pieter Timmer neemt Joelia Rotterdam over van Mario Ridder
Tweede STER in Rotterdam-Kralingen voor Terry Priem
Nieuwe Fred in Rotterdam is een feest voor je zintuigen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Broers nieuwe eigenaren Monarh: ‘Ambitie om samen iets te beginnen’

Volgend artikel

Een cateringbedrijf starten? Zo doe je dat!

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.