Nieuws

Pieter Timmer neemt Joelia Rotterdam over van Mario Ridder

Restaurant Joelia, gevestigd in het Rotterdamse Hiltonhotel, krijgt met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe eigenaar. Onlangs tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkomst met Pieter Timmer, die als gastheer Joelia zal gaan runnen. Souschef Sofiane Bons wordt de nieuwe chef-kok van Joelia.

Joelia werd in 2015 door Mario Ridder geopend en wist al snel een plaats te veroveren in de culinaire top van Nederland. Een jaar na de opening werd het in het Rotterdamse Hiltonhotel gevestigde restaurant bekroond met een Michelinster.

Ridder laat weten dat hij samen met zijn team Joelia heeft grootgebracht tot een volwassen restaurant dat zij nu is. ‘Na acht jaar heb ik hier bereikt wat ik wilde bereiken. Nu is de tijd aangebroken voor nieuwe inspiratie en andere uitdagingen. Ik zie ernaar uit om energie te steken in de doorgroei van C.E.O. baas van het vlees, nu ik mijn focus straks niet meer hoef te verdelen. En wellicht komen er andere avonturen op mijn pad’, aldus Ridder die na de overname nog enige tijd bij Joelia aanblijft als coach en adviseur.

‘Een droom die uitkomt’
Pieter Timmer volgde een opleiding aan de middelbare hotelschool en ging later hotel- en eventmanagement studeren aan Tio Business School. Hij liep onder meer stage bij het Corinthia Hotel in London en toprestaurants Niven en ’t Ganzenest in Rijswijk. Hoewel hij zich aanvankelijk wilde toeleggen op het koken, ontwikkelde hij al snel een passie voor het gastheerschap.

Timmer was vijftien toen hij voor het eerst bij Joelia ging eten. ‘Ik was meteen betoverd. Een restaurant van dit niveau, waar tot in de kleinste details gestuurd wordt op een fantastische beleving, is sindsdien mijn droom geweest. Bij Joelia liep ik mijn allereerste stage als lid van de zwarte brigade, dus voor mij voelt het alsof de cirkel rond is’.

Sofiane Bons
Mario Ridder wordt per 2024 als chef-kok opgevolgd door de huidige souschef Sofiane Bons, die op dit moment al anderhalf jaar onderdeel uitmaakt van het team van Joelia. Sofiane Bons deed internationaal ervaring op bij twee- en driesterrenrestaurants, zoals La Vie in Osnabrück, Parkheuvel in Rotterdam en Pure C in Cadzand.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.n

Vorig artikel

Aan de Zweth: laat je verleiden door de liefdesbrief van Joris

Volgend artikel

Zo zorg je voor een efficiënte keuken!

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.