Foto’s: dit is het nieuwe Rijks Restaurant in Amsterdam
Rijks Restaurant in Amsterdam is heropend na een ingrijpende renovatie. Executive chef Joris Bijdendijk en zijn team staan klaar om de volgende stap te zetten, met nieuwe gerechten en een fris interieur. ‘Na tien jaar werd het tijd voor de next step, we zijn de verbeterde versie van onszelf geworden.’
In het nieuwe Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum, hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren, zo laat Joris weten. ‘We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden.’
Joris Bijdendijk
De executive chef werkt met chef-koks Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen, en team Rijks aan een nieuw menu. Hierop staan klassiekers, zoals de millefeuille van rode biet, maar ook veel nieuwe gerechten, waaronder de gepofte hanenkam met een sambal van Hollandse garnaaltjes.
Nieuwe wijnkaart
Sommelier Robin Toen heeft een nieuwe wijnkaart samengesteld, waarop jong talent een plek krijgt naast de klassieke namen. Het serviceteam onder leiding van Tiffany Kensmil zorgt voor een persoonlijke en energieke sfeer in het restaurant.
Interieur
Ook het interieur van het nieuwe Rijks komt uit de koker van Paul Linse. Er is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, waardoor de sfeer warm aanvoelt.
De keuken is uitgebreid, waardoor je verspreid door het restaurants chefs en sommelier hun gerechten en wijnen ziet voorbereiden. Hierdoor maak je als gast nog meer deel uit van de Rijks-beleving.
Kleding
De herenkleding is ontworpen in samenwerking met Atelier Munro, de dameskleding is van de hand van Erik Frenken.
Joris daarover: ‘Beide ontwerpers hebben een fantastische collectie ontwikkeld die perfect aansluit bij Rijks. Moderne elegantie gebaseerd op klassieke technieken en stijlen, met oog voor detail en altijd van de beste kwaliteit.’
Oud & Nieuw dunch
Tijdens de kerstdagen wordt een speciaal samengesteld menu geserveerd voor lunch en diner, en daarnaast is er tijdens Oud & Nieuw een dunch: een luxe menu dat wordt geserveerd tussen lunch en diner.
Pop-up
Zuidas De afgelopen weken stond op de Amsterdamse Zuidas een pop-up van Rijks. Enerzijds om te voorkomen dat de deuren anders twee maanden dicht zouden moeten, maar ook om afscheid te nemen van het ‘oude’ Rijks en kennis te maken met de 2.0-versie van het restaurant van Vermaat.
Lees ook:
Joris Bijdendijk werkt in pop-up van Rijks aan nieuwe Rijks
‘Nieuwe Rijks krijgt Nederlands culinair erfgoed als basis’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.