Nieuws

Eerste videobeelden nieuwe FG Restaurant François Geurds

De verhuizing van het met twee Michelinsterren bekroonde FG Restaurant is al weken onderwerp van gesprek. Dinsdag 9 augustus opent François Geurds een gloednieuw restaurant aan de Katshoek in Rotterdam, naast FG Food Labs. ChefsFriends mocht de eerste bewegende beelden schieten en sprak met de trotse chef.

Na ruim zeven jaar FG Restaurant aan de Lloydstraat in Rotterdam gaat het tweesterrenrestaurant van François Geurds verder op een andere locatie. Het nieuwe adres is Katshoek 37b in de Rotterdamse Hofbogen.

Verhuizing
De verhuizing is onderwerp van gesprek sinds de met twee Michelinsterren bekroonde chef dit in april bekendmaakte.

Investeren in FG Restaurant was nodig, aldus de chef. Dat kon op de huidige locatie, óf op een nieuwe plek. François koos voor het laatste.

Buurman van FG Food Labs
Eén van de voordelen: FG Restaurant is nu de buurman van FG Food Labs, zijn met één Michelinster bekroonde eetgelegenheid. Daardoor heeft hij alles nu op één plek.

Grotere keuken
Nog een voordeel: in het nieuwe pand heeft hij een grotere keuken en wat minder couverts, zodat er nog meer focus kan zijn op het product op het bord en de service.

Je komt het nieuwe FG Restaurant binnen bij de bar, van waaruit je direct zicht hebt op de keuken.

Private dining
In het restaurantgedeelte is gekozen voor luxe stoelen en houten tafels zonder linnen. Achterin de zaak is een werkelijk fantastische ruimte voor private dining gerealiseerd.

Officiële opening
Dinsdag 9 augustus gaat François op zijn nieuwe locatie van start. Nog voor de officiële opening mocht ChefsFriends met de videocamera op bezoek komen. Geniet van de eerste videobeelden van de nieuwe hotspot in de Maasstad.

Heston Blumenthal
François leerde het kookvak onder andere van Heston Blumenthal. In het boek The Fat Duck Cookbook lees je alles over deze Britse kookgrootmeester.

[bol_product_links block_id=”bol_57a4865fad231_selected-products” products=”1001004006530974″ name=”Chefsfriends” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”665″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

ChefsFriends wenst François en zijn team heel veel plezier en succes met dit prachtige restaurant op deze nieuwe locatie.

Vorig artikel

Bjorn Massop nieuwe chef-kok van De Echoput in Hoog Soeren

Volgend artikel

Kookkwaliteiten François Geurds niet nieuw in FG Restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.