Nieuws

Website reikt prijzen uit aan beste hotelbars van Amsterdam

De Amsterdamse hotelbars van The Hoxton, DoubleTree by Hilton, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, Hotel De L’Europe en NH Collection Barbizon Palace zijn door BestHortelBar.com bekroond met een prijs. De website kent sinds 2012 jaarlijks awards toe in verschillende categorieën.

Op zoek naar een hotelbar in de hoofdstad, die iets bijzonders heeft. Deze lijst van BestHotelBars.com kan je wellicht helpen.

The Hoxton
Lotti’s van The Hoxton is door de website uitgeroepen tot de beste hotelbar van de hoofdstad.

Huiskamer
De jury spreekt van ‘een stijlvol interieur, een leuk publiek, fijne cocktails, sympathieke bediening en boven alles een goede sfeer.’

Zij laat verder weten dat de bar ‘tegelijkertijd internationaal, fashionable en laagdrempelig voelt. Als je binnenstapt, voelt het alsof je een levendige huiskamer binnenkomt.’

DoubleTree by Hilton
De publieksprijs is toegekend aan SkyLounge Amsterdam (foto) van hotel DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station.

Deze bar won de wedstrijd van de vakjury in 2013 en kreeg nu veruit de meeste stemmen (2232). Op plek twee eindigt Tunes Bar van het Conservatorium Hotel (1356 stemmen).

NH Krasnapolsky
Tot beste nieuwkomer is The Tailor gekroond. Dit is de onlangs geopende bar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, waar de culinaire invulling in handen is van driesterrenchef Jacob Jan Boerma.

Cocktails
Met cocktailkampioen Tess Posthumus achter de bar is het niet verrassend dat de jury spreekt van ‘spectaculaire cocktails en perfect bar bites. Deze bar brengt het verbouwde Krasnapolsky tot leven.’

NH Barbizon Palace
NH Collection Barbizon Palace mag de award voor beste creatieve hotelbar in ontvangst nemen.

King Charles II, de pop-up hotelbar is in de ogen van de jury een bar die je ‘door de bijzondere locatie, merkenkeuze en het tijdelijke karakter niet mag missen’.

Hotel De L’Europe
Beste klassieke hotelbar is Freddy’s Bar van Hotel De L’Europe. De jury daarover: ‘De cocktails en de service zijn op niveau, in een klassiek interieur, dat ondanks alle jaren zijn charme nog lang niet heeft verloren.’

Populaire uitgaansplek
De hotelbar heeft zich ontwikkeld tot een populaire plek om uit te gaan. Volgens de organisator van de wedstrijd kan Amsterdam zich inmiddels meten met andere wereldsteden.

De prijzen die horen bij de Best Hotel Award, worden sinds 2012 uitgereikt en zijn mede mogelijk gemaakt door Red & Grey, de mix van Canadian Red cranberry en Grey Goose vodka.

ChefsFriends feliciteert de winnende bars en hotels van harte met hun prijs.

SkyLounge Amsterdam

Voor onze rubriek Over de Drempel zijn we op bezoek geweest bij Caroline Receveur, general manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Uiteraard noemde zij de SkyLounge één van de mooiste plekken van het hotel.

Vorig artikel

‘Groots afscheid’ van de asperges in Kasteeltuinen Arcen

Volgend artikel

De week op Instagram: elf smakelijke en inspirerende foto’s

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.