Nieuws

Hotel NH Krasnapolsky Amsterdam opent nieuwe cocktailbar

De nieuwe invulling van het prachtige Amsterdamse NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op het gebied van eten en drinken krijgt steeds meer vorm. Het grand café onder leiding van Jacob Jan Boerma is al open, The White Room is aangekondigd en nu is (ook) cocktailbar The Tailor operationeel.

The Tailor bedrijft op moderne wijze het cocktailambacht met exclusieve, huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die zijn ontwikkeld in samenwerking met Tess Posthumus en Wynand Fockink.

The Tailor
Volgens NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, gelegen op de Dam in Amsterdam, biedt The Tailor voor iedereen een cocktail die past als een maatpak: geschikt voor elke smaak, gelegenheid en stijl.

Het cocktailmenu is gebaseerd op Krasnapolsky’s ambacht van kleermaker. Poolse en Nederlandse dranken vormen er daarom de basis.

Nederlandse distilleerderij
Exclusieve bitters, likeuren en infusies zijn in samenwerking met de Nederlandse distilleerderij Wynand Fockink speciaal voor de bar ontwikkeld.

Dranken krijgen een nieuwe dimensie met onder andere tabaksbitters en bloemige of frisse parfums.

Voor het serveren spuiten de ‘tailors’ achter de bar met deze parfums een nevel van aroma over het drankje om een allesbepalende ‘finishing touch’ te geven.

Assortiment
Op de kaart onder andere de Dutch Coupe, die een ode brengt aan Prinses Beatrix. Met daarin korenwijn, oranjebloesemwater, sinaasappelbitters en flamboyante garnering.

Uiteraard zijn bij de cocktails passende bargerechtjes beschikbaar. Een greep uit het assortiment: gerookte paling, geroosterde paprika, asperges, steak met passievruchtendressing en gegrilde coquille.

The Tailor is zeven dagen in de week geopend van 17.00 uur tot 01.00 uur.

Grand Café Krasnapolsky

De culinaire verantwoordelijkheid in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky is in handen van driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Het eerste resultaat van die samenwerking is Grand Café Krasnapolsky. ChefsFriends legde het vast op videocamera en sprak met general manager Herman Klok.

Vorig artikel

Kip en cocktails van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge

Volgend artikel

De lekkerste foto's op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.