Nieuws

Zuid-Afrikaanse wijnen van De Toren bij diner FG Restaurant

Een bijzondere avond donderdag 10 maart bij FG Restaurant in Rotterdam. François Geurds serveert in zijn tweesterrenrestaurant aan de Lloydstraat een exclusief vijfgangendiner met de mooiste wijnen van De Toren uit Zuid-Afrika. Een van die wijnen, De Toren Z 2013, wordt ter plekke officieel geïntroduceerd.

De Toren Z 2013 heeft een bijzonder verhaal. Het is een wijn van De Toren in Zuid-Afrika van de Nederlander Emil den Dulk.

Blends
Bijzonder is dat dit wijnbedrijf culinair journalisten, Meesterkoks en wijnhandelaren vraagt om het perfecte percentage te kiezen uit diverse blends gemaakt van merlot, malbec, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot.

De blend met de meeste stemmen wordt verder gerijpt en op de markt gebracht als het moment daar is.

FG Food Labs
Tot twee jaar terug gebeurde dat uitsluitend door Zuid-Afrikaanse deskundigen. In 2014 liet hij echter Nederlandse experts een oordeel vellen over deze wijn tijdens een tasting bij FG Food Labs, een van de andere restaurants van François Geurds.

Introductie nieuwe wijn
Nu is het tijd voor een smakelijke introductie van het resultaat, en dat gebeurt tijdens een exclusief vijfgangendiner bij het met twee Michelinsterren bekroonde FG Restaurant.

Tijdens de bijzondere avond serveert François vijf gerechten, die worden begeleid door vijf wijnen van De Toren.

Reserveren
Wil jij bij deze ‘De Toren Avond’ aanwezig zijn, dan kun je een plek aan tafel reserveren voor 175 euro per persoon. Deze prijs is all-in.

Reserveren kan via telefoonnummer 010-425 05 20 of door het sturen van een e-mail naar info@fgrestaurant.nl.

Vorig artikel

Foodcourt restaurant Dorset in tankstation geopend

Volgend artikel

Geniet met en bij Inter Scaldes van Oosterscheldekreeft

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.