Nieuws

Foodcourt restaurant Dorset in tankstation geopend

Oké, het is geen restaurant, maar er is wel een vooraanstaand chef-kok bij betrokken. Het AVIA-tankstation aan de A1 bij Deurningen beschikt sinds kort over een lunchroom met delicatessenfoodcourt. De ‘culinaire’ leiding is in handen van Willem Dankers van Dorset, het restaurant met Bib Gourmand in Borne.

Blikvanger is de open keuken, inclusief zitgedeelte. In die keuken worden veel gerechten de hele dag door vers bereid, onder de culinaire leiding van Willem Dankers van Dorset in Borne.

Willem Dankers
Wat niet langs de snelweg wordt gemaakt, is bereid in de keuken van het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant.

Assortiment
In het assortiment onder andere een broodje spareribs (zonder botje), een wrap met baba ganoush en geitenkaas en ossenhaas met truffel en geroosterde sesam.

Patisserie
Verder verse fruitsappen, merengue, cheesecake, worteltaart en andere patisserievariaties.

Het concept is van de hand van de eigenaar van restaurant Dorset, die het verzoek van de eigenaar van het tankstation positief beantwoordde.

Topkwaliteit
‘Het hoort bij ondernemen’, zo vertelde hij eerder al aan ChefsFriends. ‘Ik houd ervan om bezig te zijn.’

Door zijn kennis van voeding en hoe je dit optimaal bereidt, moeten bezoekers van het tankstation een product krijgen van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Open keuken
In de buurt van de open keuken zijn zo’n twintig zitplaatsen gecreëerd, waardoor je ook nog eens zicht hebt op de kok(s).

Restaurant Dorset in Borne is in het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Foto’s: De Fotografe Marieke Dijkhof

Vorig artikel

Documentaire Noma bij restaurant ONE in Roermond

Volgend artikel

Zuid-Afrikaanse wijnen van De Toren bij diner FG Restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.