Nieuws

Sterchef André Gerrits opent een bistrotel en dit is wat het is

André Gerrits opent in Nieuwersluis Bistrotel ’t Amsterdammertje: een bistro en hotel ineen. Het wordt de derde zaak onder de vlag van ’t Amsterdammertje, de chef heeft in Loenen aan de Vecht al zijn sterrestaurant en een marché. Als alles meezit, hoopt hij in maart van start te gaan.

‘Je moet snel een keer komen kijken, dan weet je waarom wij geen nee konden zeggen toen wij werden gevraagd voor de exploitatie’, vertelt André. ‘En de eerste tekeningen van architect Wim Hoopman zien er ook nog eens fantastisch uit. Vroeger was in het pand ’t Stoute Soldaatje gevestigd, dat was een begrip. Het heeft lang leeggestaan, onder andere vanwege bouwconstructies, maar is nu helemaal opgeknapt.’

Bistro
Voor André gaat hiermee ook een ambitie in vervulling, omdat hij al langer op zoek was naar een locatie voor een bistro. ‘Daaraan is in de Stichtse Vecht, echt behoefte. Je heb hier veel sterrestaurants, maar op het niveau net daaronder is de keuze beperkt. Wie deze regio bezoekt, kan straks niet meer om ons heen.’

Overnachten
De ondernemer heeft de belangstelling voor de omgeving flink zien toenemen sinds de intrede van het coronavirus. ‘Voor ons is het mooi dat we nu het totale pakket kunnen bieden. Luxe eten in het restaurant, lekker en laagdrempelig genieten in de bistro, en de mooiste producten voor thuis bieden we aan in de marché. En wie dat wil, kan straks ook bij ons overnachten.’

Hotel
Bistrotel krijgt elf kamers. ‘Er is recent een hotel geopend in de regio en ik merk dat dit gasten naar ons restaurant trekt. De vraag is er en ik geloof dat dit ook goed is voor mijn collega’s, omdat mensen eropuit trekken. Voor mij is het mooi dat ik bezoekers van het restaurant een slaapplek kan bieden. Ik heb daarmee zelf geen ervaring, maar mijn zus wel en die komt ons helpen.’

Terras een het water
Met de bistro heeft André geen sterambities. ‘Je kunt er genieten van een sliptong of côte de boeuf, maar ook van een goede hamburger of uitsmijter. Er komt een grote bar, die perfect is om op vrijdag met je partner de week af te sluiten terwijl je geniet van bijvoorbeeld een halve kreeft. En we krijgen een terras aan de Vecht met plek voor waarschijnlijk tweehonderd- tot driehonderd mensen. Echt waanzinnig mooi.’

’t Amsterdammertje
Voor de sterchef is Bistrohotel zijn derde zaak, eerder opende de eigenaar van restaurant ’t Amsterdammertje ook al Marché ’t Amsterdammertje, eveneens in Loenen aan de Vecht. ‘Die winkel is echt het resultaat van corona en van de wens van onze medewerker Floris Wieten, die aangaf deze uitdaging graag aan te willen gaan.’

Medewerkers
Bistrotel ’t Amsterdammertje is ingegeven door een al langer lopende wens en de vraag om de exploitatie te gaan doen. ‘Maar voor ons is het ook een manier om medewerkers te binden. We weten allemaal dat de horeca last heeft van personeelstekorten. Doordat wij nu op alle niveaus iets aanbieden, geeft dat onze mensen mogelijkheden. Zet maar in het artikel dat we nog volop plek hebben voor enthousiastelingen, zeker in de keuken.’

Corona
Wanneer zijn nieuwe zaak opent, is nog even spannend. André daarover: ‘De ambitie is om in maart van start te gaan, maar daarvoor zijn we ook afhankelijk van de strijd tegen corona en de maatregelen die daarvoor worden genomen. Ik wil wel kunnen beginnen op de manier zoals wij dat willen en zoals dat bij een zaak als deze hoort: zeven dagen in de week van vroeg tot laat. Ik vind het hartstikke spannend, maar ook heel gaaf.’

Lees ook:
Delicatessenzaak voor André Gerrits van ‘t Amsterdammertje
Geneviève en André Gerrits vieren tien jaar restaurant ’t Amsterdammertje
Foto’s: restaurant ’t Amsterdammertje trapt jubileumjaar af

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Arturo Dalhuisen nieuwe chef Voltaire* in Leersum

Volgend artikel

Lex Kok kiest met Hangar voor lokaal en lekker

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.