Nieuws

Arturo Dalhuisen nieuwe chef Voltaire* in Leersum

Arturo Dalhuisen is de nieuwe chef-kok van Voltaire in Leersum. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Parc Broekhuizen stond de afgelopen jaren onder leiding van Robert Poel en Thomas Diepersloot, die er beiden voor hebben gekozen hun loopbaan elders voort te zetten.

‘Arturo begint deze week, al zitten we op dit moment in de wintersluiting’, zo laat directeur Anita Bos weten aan ChefsFriends. ‘Vanwege de geldende lockdown heeft het voor ons geen nut om de deuren open te houden en daarom zijn we tot 19 januari dicht.’

Takeaway
Daardoor is er dus ook geen takeaway. ‘In 2020 hebben we dat wel gedaan met bistro LOF, omdat die vijf dagen na de opening weer dicht moest. Dat was voor ons een mooie manier om gasten kennis te laten maken met ons nieuwste restaurant. Mensen uit de directe omgeving kwamen eten afhalen en konden zo direct zien hoe LOF eruitzag.’

Jacob Jan Boerma
Arturo komt, net als Robert en Thomas, uit de school van Jacob Jan Boerma, die als culinair adviseur verbonden is aan Parc Broekhuizen. Alle drie werkten ze in de keuken van De Leest in Vaassen, dat eind 2019 de deuren sloot als driesterrenrestaurant.

Dat geldt ook voor Ewout Eleveld, die jarenlang de rechterhand was van Jacob Jan en nu verantwoordelijk is voor de exploitatie van bistro Lof.

Thomas werkt inmiddels opnieuw met Jacob Jan Boerma. In Antwerpen zijn ze van start gegaan met Fine Fleur. Robert gaat zich (meer) richten op restaurant Savage in Harderwijk, waarvan hij met twee vrienden eigenaar is.

Lees ook:
Jazz and Wine bij Landgoed Parc Broekhuizen in Leersum
Ewout Eleveld van start met Bistro LOF op Parc Broekhuizen
Video: het restaurant van Ewout Eleveld op Parc Broekhuizen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Loohoeve in Schoonloo niet meer open, maar er is een alternatief

Volgend artikel

Sterchef André Gerrits opent een bistrotel en dit is wat het is

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.