Nieuws

Lex Kok kiest met Hangar voor lokaal en lekker

Lex Kok is begonnen als chef-kok bij Hangar, de culinaire strandclub aan het IJ in Amsterdam-Noord. Kok komt over van de Franse brasserie George en werkte in het verleden ruim 10 jaar bij Le Garage van Joop Braakhekke.

De 49-jarige Amsterdamse chef wil een nieuwe stempel zetten op Hangar: lokaal, lekker en brasseriestijl. ‘Het is een leuke tent, waar iedereen welkom is. Vanaf het restaurant kijk je prachtig uit op het IJ. Het IJ vormt dan ook een inspiratiebron voor mij als kok’, laat Kok weten, die hoopt dat de coronamaatregelen snel voorbij zijn.

Op de kaart komt dan ook veel vis, denk aan paling, zeebaars en heilbot. Kok: ‘Veel vis uit de Noordzee komt op de menukaart. Maar ook Waterlands kalfsvlees. De beesten grazen in de groene weilanden rondom Monnickendam. De grond is daar ietwat ziltig, wat je weer proeft in het vlees’.

Met Hangar mikt Kok op een plek in de Lekker-500. De doelgroep van het restaurant is 30+. Het restaurant heeft een kindvriendelijk karakter en wordt veel bezocht door vrouwen. Hangar is gevestigd aan Aambeeldstraat 36 in Amsterdam-Noord.

Kok noemt zichzelf een echte brasseriekok en werkte ruim 6 jaar voor brasserie George in de hoofdstad. Daarvoor werkte hij ruim 10 jaar bij het fameuze restaurant Le Garage in de Ruysdaelstraat, niet ver van het Museumplein in Amsterdam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sterchef André Gerrits opent een bistrotel en dit is wat het is

Volgend artikel

Verbouwing Zout & Citroen*: eerst het interieur en daarna de keuken

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.