Nieuws

Graphite naam nieuwe zaak Peter Gast en Jacqueline van Liere

Graphite is de naam van de nieuwe zaak van sterchef Peter Gast en Jacqueline van Liere. De eetgelegenheid opent dit najaar in Amsterdam en wordt volgens het duo het ‘eerste speak-easy restaurant van Nederland’. ‘Met een menu dat eet als een verhaal’, aldus de ondernemers.

In juni maakten de ondernemers bekend dat ze na zestien stopten met hun door Michelin met een ster bekroonde restaurant ’t Schulten Hues in Zupthen en gingen voor een nieuw avontuur in Amsterdam.

Speak-easy restaurant
Die nieuwe uitdaging wordt Graphite. Nederlands eerste speak-easy restaurant, zoals ze Jacqueline van Liere en Peter Gast het zelf aankondigen.

Zoals de bars ten tijden van de Amerikaanse drooglegging kelders en achteringangen opzochten, zo verhult een ogenschijnlijk inwisselbare deur straks hun nieuwe zaak.

Eén menu
‘Het menu eet als een verhaal. Iedere gang is een nieuwe passage of een verrassende plottwist. Ze volgen zo een vooraf geschreven lijn. Zonder uitzondering.’

Dit betekent dat jij als gast enkel de lengte van de avond bepaalt. Van kortstondig tot meer dan twintig gangen van Peters karakteristieke lichte smaken, groentesappen en kruiden.

’t Schulten Hues
‘Restaurant ’t Schulten Hues was wie wij waren, Graphite is wie we nu zijn’, aldus Peter en Jacqueline. ‘De eetgelegenheid waarvan we de laatste jaren hebben gedroomd en het is tijd om die droom werkelijkheid te laten worden.’

Lunch en diner
Graphite opent dit najaar de deuren en van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner. Op zaterdag wordt ook lunch geserveerd.

Reserveren
Reserveringsmogelijkheden worden op basis van inschrijving in fases vrijgegeven via de website van Graphite Amsterdam.

Voor hun zaak in Zutphen is een opvolger gevonden. Chiel Dohmen en Jojanneke van den Brink openen er donderdag 19 juli de deuren van hun vernieuwde restaurant Bij Chiel.

Vorig artikel

Zomerarrangement bij Herberg Onder de Linden in Aduard

Volgend artikel

Sergio Herman opent Blueness in Strandhotel Cadzand

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.