Nieuws

Expositie Galerie Mokum in Sofitel Legend The Grand

In de lobby van Sofitel Legend The Grand kun je de komende periode terecht voor ‘Galerie Mokum at the Grand’, een expositie die in het teken staat van figuratieve schilderkunst. De tentoonstelling is het gevolg van een samenwerking tussen het hotel en Galerie Mokum.

Het monumentale gebouw waarin het vijfsterrenhotel is gevestigd, kent een lange geschiedenis als het gaat om kunst. Zowel aan de gevel als aan het interieur hebben beroemde kunstenaars hun bijdrage geleverd.

Kunst
Juist daarom heeft Galerie Mokum Sofitel Legend The Grand benaderd om haar tentoonstellingen over hedendaagse of nieuwe realisme verder uit te breiden. Galerie Mokum is de eerste plek in Amsterdam voor realistische en figuratieve kunst.

‘Veel werken van onze kunstenaars lijken gemaakt voor de muren van dit historische hotel’, zo laat galeriemanager Margot Landeweerd weten.

Art de vivre
Bij de Sofitel-brand staat de art de vivre centraal, waardoor gasten worden geprikkeld om te genieten van de kunst van het leven, de Franse elegantie, de cultuur en de geschiedenis. Ook heeft The Grand in de afgelopen jaren samengewerkt met veel hedendaagse kunstenaars.

Emmy Stoel
‘The Grand heeft een prachtige historie als het gaat om kunst en wij geven ook hedendaagse kunstenaars graag de mogelijkheid om deel uit te mogen maken van de kunstgeschiedenis van dit unieke gebouw’, legt general manager Emmy Stoel van het hotel uit.De expositie Galerie Mokum at the Grand is dagelijks te bezoeken.

Lees ook:
Ocean House Scheveningen opent met studio’s en appartementen 
WestCord voegt hotel in Eindhoven toe aan portefeuille
Hotel Bilderberg De Keizerskroon ingrijpend verbouwd

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ocean House Scheveningen opent met studio’s en appartementen 

Volgend artikel

Crowdfunding geslaagd: Zeeuwsche Zoute krijgt educatiecentrum

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.