Partnercontent

Crowdfunding geslaagd: Zeeuwsche Zoute krijgt educatiecentrum

Partnercontent – Zeeuwsche Zoute krijgt een educatief bezoekerscentrum op de nieuwe locatie in Bruinisse. Met een recent afgesloten crowdfundingcampagne is de benodigde 20.000 euro opgehaald. Uiteindelijk stopte de teller op 21.500 euro, 6 procent meer dan dat wat nodig was.

Dit succes stelt Zeeuwsche Zoute, vriend van… ChefsFriends, in staat de plannen voor de bouw van een educatief bezoekerscentrum te realiseren én een speciaal programma voor kinderen te ontwikkelen.

Christian Clerx
Eigenaar Christian Clerx laat weten overweldigd te zijn door de steun. ‘Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in ons verhaal en de passie voor het delen van ons ambacht.’

Geschiedenis van zout in Zeeland
Het educatieve bezoekerscentrum moet een ‘unieke ervaring’ bieden aan bezoekers, die er meer kunnen leren over de geschiedenis van zout en de rol ervan in Zeeland. Zeeuwsche Zoute wil de kennis en passie voor het ambacht delen en mensen bewust maken van de waarde van hoogwaardig, ambachtelijk geproduceerd zout.

Programma voor kinderen
Het centrum gaat interactieve exposities, informatieve rondleidingen en proeverijen aanbieden, zodat bezoekers zich kunnen onderdompelen in de ‘fascinerende wereld van zoutproductie’.

Met het extra geld dat is opgehaald met de crowdfunding, ontwikkelt het bedrijf een speciaal programma voor kinderen. Dit wordt een ontdekkingstocht door de zoutziederij, waarbij kinderen vragen beantwoorden.

Bruinisse
In Bruinisse wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe loods voor Zeeuwsche Zoute. Met de uitbreiding kan de onderneming tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar lokaal geproduceerd zout uit de Oosterschelde.

Bovendien kan daar de volgende stap worden gezet in duurzame zoutproductie. Met als uiteindelijke doel een volledig circulaire productie. Eind van dit jaar moeten de deuren openen.

Vorig artikel

Expositie Galerie Mokum in Sofitel Legend The Grand

Volgend artikel

Hollandse Nieuwe: haring in het land, dokter aan de kant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.